Keihään hallitseva maailmanmestari loukkaantui – näin hänen suomalainen valmentajansa kommentoi - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Keihään hallitseva maailmanmestari loukkaantui – näin hänen suomalainen valmentajansa kommentoi

Hallitseva keihäänheiton maailmanmestari Julius Yego julkaisi Facebookissa kuvan nilkkavammastaan.

Julkaistu: 16.7.2016 11:45

Julius Yego loukkasi nilkkansa Kenian olympiakarsinnoissa.

Keihäänheiton hallitseva maailmanmestari Julius Yego julkaisi Facebook-tilillään valokuvan tuoreesta jalkavammastaan. Kuvassa näkyy, kuinka Yegon vasen nilkka on paksun sidekerroksen peitossa.

– Tiedän, että tulen olemaan kunnossa kivusta huolimatta, Yego kirjoitti kuvan yhteyteen.

27-vuotiasta kenialaisheittäjää valmentava Petteri Piironen kertoi lauantaina Ilta-Sanomille Yegon loukkaantuneen Kenian olympiakarsinnoissa.

– Nilkka pyörähti Olympic Trialsin yhteydessä, mutta siinä ei ole mitään sen kummempaa. Fysiot ovat tutkineet ja katsoneet nilkan, eikä siinä ole mitään vakavampaa, Piironen sanoi.

– Pientä lepoa vaan, niin jalka on ihan kunnossa. Kaikki on ehjänä eli mitään sieltä ei ole rikki.

Yego voitti kesä-heinäkuun vaihteessa käydyt Kenian mestaruuskisat hänelle vaatimattomalla tuloksella 81,04. Yegon ennätys 92,72 syntyi viime vuonna Pekingin MM-kisojen finaalissa.

Julius Yego loukkasi nilkkansa Kenian olympiakarsinnoissa.

Tämän kauden toistaiseksi parhaan tuloksensa 84,68 Yego heitti toukokuussa Yhdysvaltain Eugenessa käydyssä Timanttiliigan osakilpailussa.

Valmentaja Piironen ei osannut lauantaina ennakoida, vaikuttaako Yegon nilkkavamma hänen kisaohjelmaansa ennen Rio de Janeiron olympialaisia.

– Ehkä se vaikuttaa niin, että meillä oli suunnitelmissa käydä mahdollisesti yksi kisa, mutta nyt tarkastelemme tilannetta ja sitä, miltä jalka tuntuu. Sitten päätämme, käydäänkö vai eikö käydä.

Olympialaisten keihäsfinaali heitetään Riossa lauantaina 20. elokuuta. Karsinta käydään keskiviikkona 17. elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?