Paras tulos 25 vuoteen ei riittänyt – Riosta pudotettu ruotsalaisjuoksija raivostui: ”P**kapuhetta!” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Paras tulos 25 vuoteen ei riittänyt – Riosta pudotettu ruotsalaisjuoksija raivostui: ”P**kapuhetta!”

Maratoonari ei ole tyytyväinen Ruotsin olympiakomitean päätökseen.

Mikael Ekvall on tuttu myös monista Finnkampeneista.

13.7.2016 22:03

Paras ruotsalaistulos maratonilla 25 vuoteen ei riittänyt Mikael Ekvallille paikkaan Rion olympiajoukkueessa. Viime syksynä maratonien pariin lyhyemmiltä jatkoilta palannut Ekvall juoksi Frankfurtin maratonilla ajan 2.12,07 – paras ruotsalaistulos matkalla neljännesvuosisataan.

Ekvall jatkoi hyviä esityksiään sijoittumalla 14:nneksi puolimaratonilla Amsterdamin EM-kisoissa. Tänään kuitenkin selvisi, ettei olympiapaikkaa heltiä.

– He sanoivat, etten ole saavuttanut tavoitteitani, ja että olen liian heikolla sijalla maailmanlistalla. Mutta se on paskapuhetta. Olen saavuttanut tavoitteeni, enkä ole tästä ollenkaan samaa mieltä, Ekvall puhisi Sportbladetille.

Ruotsalaisjuoksijan mielestä maan olympiakomitea SOK on ollut liian ankara vaatimuksissaan.

– Ne ovat yksinkertaisesti liian kovia. Ei tämä auta Ruotsin urheilua. Menetämme monta mitalia SOK:n vuoksi.

Ekvallin kausi jatkuu harjoitusleirillä USA:ssa. Sen oli määrä olla valmistautumisleiri olympialaisiin.

Ekvall oli mielestään ansainnut olympiapaikan. Valmentaja Karin Torneklint on samaa mieltä. Hän esitti suojattiaan Rioon.

– Ilmeisesti he eivät pitäneet hänen suorituksiaan riittävän hyvinä. Olen sitä mieltä, että kaikki olympialaisiin ehdottamani urheilijat ovat sinne riittävän hyviä, Torneklint kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?