Tekevätkö nämä virolaisurheilijat olympiahistoriaa? ”99,99 prosentin varmuudella kyllä” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Tekevätkö nämä virolaisurheilijat olympiahistoriaa? ”99,99 prosentin varmuudella kyllä”

Suomenlahden eteläpuolelta tulevat siskokset kirjoittavat elokuussa olympiahistoriaa.

Leila (vas.), Liina (kesk.) ja Lily Luik edustavat Viroa Rion olympialaisissa.

5.7.2016 18:48

Virallista tilastotietoa ei ole olemassa sisarusten kilpailemisesta olympialaisissa, mutta todennäköisesti Luikin siskokset tekevät historiaa Rio de Janeiron olympialaisissa naisten maratonilla. 30-vuotiaat Leila, Liina ja Lily Luik ovat todennäköisesti ensimmäiset kolmoset, jotka osallistuvat samaan aikaan olympialaisiin.

– Olen 99,99 prosenttisen varma, ettei tällaista ole tapahtunut aiemmin, amerikkalainen olympiahistorioitsija Bill Mallon sanoo Aftonbladetille.

Leila (vas.), Liina ja Lily Luik.

Joka tapauksessa lokakuussa 1985 syntyneet Leila, Liina ja Lily Luik osallistuvat Viron olympiajoukkueen jäseninä Rion olympialaisissa naisten maratonille. Siskokset ovat Aftonbladetin mukaan alkaneet harjoitella juoksemista tosissaan vasta 24-vuotiaina. Aiemmin he olivat työskennelleet mm. uimavalvojina, joten juoksu oli tullut tutuksi osana harjoittelua.

– Me olemme osoittaneet, ettei koskaan ole liian myöhäistä aloittaa ammattilaisuraa, Liina Luik kommentoi New York Timesin mukaan.

Lily (vas.), Liina (kesk.) ja Leila Luik

Siskoksista kovimman ajan on juossut Leila, jonka ennätys on 2.37,11. Liinan ennätys on 2.39,42. Lily on parhaimmillaan kellottanut maratonin aikaan 2.40,30. Ennätysjärjestys on sama kuin heidän syntymäjärjestys. Leila on vanhin, Liina keskimmäinen ja Lily nuorin.

Leila (vas.), Lily ja Liina Luik

Mitaleille Luikin siskoksilla on vielä pitkä matka, sillä Lontoon olympiavoittaja Tiki Gelana pysäytti kellon aikaan 2.23,07.

Lähde: Aftonbladet

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?