Olympialaisiin! Suomalainen yleisurheilija teki hirmusuorituksen – ”Kaikki onnistui” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Olympialaisiin! Suomalainen yleisurheilija teki hirmusuorituksen – ”Kaikki onnistui”

Suomi saa kolme mieskävelijää Rion olympialaisiin.

Aleksi Ojala kävelee Rion olympialaisissa ensi kesänä.­

19.3.2016 16:20

Rion olympialaisissa Suomi voi asettaa miesten 50 kilometrin kilpakävelyn starttiviivalle samat kolme miestä, jotka kisasivat viime vuonna Pekingin MM-kisoissa. Aiemmin Rioon valittu Veli-Matti "Aku" Partanen sai lauantaina seuraa, sillä Aleksi Ojala ja Jarkko Kinnunen rikkoivat olympialaisten tulosrajan Slovakian Dudincessa.

Ojala oli lauantaina hurjassa vireessä, sillä hän paransi ennätystään lähes 11 minuuttia. Hän käveli toiseksi komealla ajalla 3.46.25.

– En oikein tiedä, mitä tapahtui. Se vaan lähti kulkemaan, ja kaikki palaset napsahtivat kohdalleen. Jos pitäisi sanoa, että joku on elämäni paras kisa, niin nyt tuntui, että kaikki onnistui, Ojala sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Hän keskittyi kisan aikana tekniikkaansa ja omaan tekemiseensä ja tajusi vasta muiden huudoista viimeisellä kierroksella, että on toisena.

– Siinä kilpailun puolenvälin jälkeen tuli yksi vaikea kilometri, se 25–26 kilometrin väli. Siinä meinasi palapeli hajota, mutta jotenkin sain itseni kasattua, Ojala kertoi.

Jarkko Kinnunen­

Hän nousi lauantain ajallaan Suomen kaikkien aikojen tilastossa jaetulle kolmossijalle Jarkko Kinnusen kanssa. Kaksikon edellä ovat vain arvokisavoittajat Valentin Kononen ja Reima Salonen. Salonen valmentaa Ojalaa ja Kononen Kinnusta ja Partasta.

Kinnusella jalkaongelmia

Taattu arvokisakävijä Kinnunen epäonnistui viime vuonna Pekingin MM-kisoissa vatsavaivojen takia ja joutui itselleen poikkeuksellisesti metsästämään arvokisojen tulosrajaa vielä kevätpuolella. Tulosraja 3.57 rikkoutui ajalla 3.50.40, mutta Kinnunen ei saanut olla kovin levollinen kisan jälkeen.

– Olympiaraja meni, joka oli tärkeintä, mutta jalan ja vatsan kanssa oli ongelmia. Se on tietysti hyvin, jos vähän kikkailen menee 3.50.00, mutta nyt pitää hoitaa asiat kuntoon, Kinnunen totesi tiedotteessa.

Dudincessa radan tiukat kaarteet aiheuttivat hänelle harmia jalkojen kanssa.

Partanen arvioi, että kävely tuntui loppua kohden vaikealta. Hän jäi 17:nneksi ajalla 3.54.02.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?