16-vuotias superlupaus Viivi Lehikoinen aitoi hurjan SE:n – ”Kaikilla oli suut auki kun he katsoivat juoksua” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

16-vuotias superlupaus Viivi Lehikoinen aitoi hurjan SE:n – ”Kaikilla oli suut auki kun he katsoivat juoksua”

Aitajuoksulupaus Viivi Lehikoinen juoksi erinomaisen ajan Tampereella.

13.2.2016 22:07

16-vuotias Viivi Lehikoinen juoksi Tampereella hallikisoissa 300 metrin aitajuoksussa ajan 41,15. Pirkkahallissa käydyissä 15-22-vuotiaiden avoimissa piirimestaruuskilpailuissa Lehikoinen aitoi voittoon N22-sarjassa.

Lehikoisen aika on todella kova, sillä se jää vain 0,14 sekuntia naisten sisäratojen Suomen ennätyksestä. Ennätystä 41, 01 pitää hallussaan Ilona Punkkinen vuonna 2006 juoksemallaan ajalla.

– Sen verran kova aika, että tuli vähän puun takaa, Lehikoisen valmentaja Jussi Ihamäki ilakoi IS:lle.

– Meillä on hyvin vähän aitatreeniä alla, joten odotukset eivät olleet hirveän korkealla. Toive oli, että saisi hyvän rytmin alkuun. Hän sai aivan loistavan alun. Se yllätti valmentajan.

Lehikoisen aika rikkoi 17-vuotiaiden Suomen ennätyksen yli 1,5 sekunnilla. Oona Hujasen 42,67 ehti olla yli viisi vuotta ikäluokan ennätys. Myös vasta 15-vuotias Frida Hämäläinen oli Lehikoisen vanavedessä hurjassa vauhdissa. Hän aitoi 42,45, mikä niin ikään alitti Hujasen vanhan ennätyksen.

Lehikoisen aika on myös 19-vuotiaiden sisäratojen SE. 22-vuotiaiden SE on vain sadasosan parempi. Se on Manuela Boscon nimissä.

Viivi Lehikoinen 300m aidat 41,15!!! #hurdles #yleisurheilu pic.twitter.com/oilfNGMbx6— Jussi Ihamäki (@jussiihamaki) February 13, 2016

Ihamäen mukaan Lehikoisen odotukset hallikaudelle eivät ylipäätään olleet suuria, sillä pääpaino harjoittelussa ja valmistautumisessa painottuu luonnollisesti ulkoratakaudelle. Nooralotta Neziriäkin valmentanut Ihamäki suorastaan äimistyi suojattinsa suorituksesta.

– Kyllä Viivi on ihan huikea urheilija! Kaikilla oli suut auki kun he katsoivat juoksua, Ihamäki päivittelee.

@YouTube 1,5 sekuntia parani 17v SE ja vain 0,14 s naisten SE:stä!! Kauden ensimmäinen aitakisa. Tajutaanko ajan kovuutta? #yleisurheilu— Jussi Ihamäki (@jussiihamaki) 13. helmikuuta 2016

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?