Wilma Murto ponnisti naisten maailmantilaston kolmanneksi – ei silti lähde MM-kisoihin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Wilma Murto ponnisti naisten maailmantilaston kolmanneksi – ei silti lähde MM-kisoihin

Wilma Murron nuorten maailmanennätys on kovaa valuuttaa myös aikuisten sarjassa.

Wilma Murto tavoittelee kesällä paikkaa olympiafinaalissa.­

31.1.2016 18:13

Seiväshyppääjä Wilma Murron sunnuntaina Saksassa hyppäämä uusi ennätys 471 on äärimmäisen kova. Se on paitsi nuorten ME ja naisten SE, myös tämän kauden naisten maailmantilaston kakkostulos.

Maailmantilaston kärjessä on yhdysvaltalainen Jennifer Suhr kaikkien aikojen parhaalla hallituloksella 503. Toisena on venäläinen Anzelika Sidorova, 475. Murto jakaa kolmospaikan viiden muun hyppääjän kanssa.

Mitalipotentiaalista huolimatta Murto ei osallistu halliyleisurheilun MM-kisoihin Yhdysvaltain Portlandissa maaliskuussa.

– Kisat ovat niin kaukana ja väärään aikaan, valmentaja Jarno Koivunen perustelee.

Hier nochmal Wilma Murtos U20-Weltrekord über 4,71 m für die Twitter-Community. Weitere Videos gibt's auf Facebook. pic.twitter.com/Jpl5Q5Cqwj— LAZ Zweibrücken (@lazzweibruecken) January 31, 2016

Murto kilpailee hallikaudella vielä kahdesti. Ohjelmassa ovat pohjoismainen hallimaaottelu 13. helmikuuta ja SM-kilpailut 27.–28. helmikuuta.

Kesällä tärkeitä kilpailuita riittää. Murto on selvittänyt tulosrajan jo nuorten MM-kilpailuihin, aikuisten EM-kilpailuihin ja Rion olympialaisiin.

– Ne ovat kaikki lähes yhtä tärkeitä, mutta olympialaisilla on toki lisäpainoa, Saksasta tavoitettu Murto sanoo.

– Mietin tarkemmin tavoitteita lähempänä kesää, mutta finaalipaikka olympialaisissa olisi hyvä juttu.

So sehen Sieger aus! Wilma Murto siegte heute in Zweibrücken mit neuem U20-Weltrekord von 4,71 m. pic.twitter.com/EzSORkiWj9— LAZ Zweibrücken (@lazzweibruecken) January 31, 2016

Valmentaja Koivuselle riittää, mikäli Murto hyppää kesällä saman tuloksen kuin hallikaudella. Murto itse uskoo sunnuntain perusteella, että mahdollisuuksia parempaan on.

– Yritys 477:stä oli ihan ok. Hyvänä päivänä voi mennä enemmänkin.

Korjaus ja otsikon muutos 18.52: Suhrin ja Sidorovan tulokset.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?