Alisa Vainion huikea syksy jatkuu – juoksi voittoon Hollannissa - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Alisa Vainion huikea syksy jatkuu – juoksi voittoon Hollannissa

Alisa Vainio on voittanut maastojuoksukilpailun Hollannin Tilburgissa.

Alisa Vainio kuvattuna Porin Kalevan kisoissa, jossa hän voitti SM-kultaa 10 000 metrillä.

22.11.2015 13:33

Vainio voitti Warandeloopin alle 19-vuotiaiden naisten sarjan 15 sekunnin erolla ennen Norjan Live Solheimdalia. Kilpailureitin pituus oli 4,3 kilometriä.

– Hyvä valmistava kilpailu EM-maastoja ajatellen. Reitti oli hyvin vaihteleva. Alisa ei mennyt kärkeen heti alkukiihdytyksestä, mutta ensimmäisen kilometrin jälkeen hallitsi kilpailua, Vainion valmentaja Rami Virlander kertoo Ilta-Sanomille puhelimitse.

Virlanderin mukaan kyseessä oli Vainion viimeinen kansainvälinen startti ennen joulukuussa juostavaa Ranskan EM-kisaa.

– Joku harjoituskilpailu saattaa tulla vielä kalenteriin kotimaassa.

– Tästä kisasta ei voi tehdä johtopäätöksiä EM-kisoja ajatellen. Yksittäinen hyvä kilpailu kuitenkin, valmentaja toteaa.

Viime maanantaina 18 vuotta täyttäneen Alisa Vainion syksy on ollut menestyksekäs. Syyskuussa hän juoksi elämänsä ensimmäisen maratonin aikaan 2.33.24, jolla hän on Suomen kaikkien aikojen kuudenneksi nopein naismaratoonari. Kaksi viikkoa sitten Vainio voitti myös Pohjoismaiden mestaruuden alle 20-vuotiaiden sarjassa.

Lopputulokset:

1. Alisa Vainio, Suomi 14.45 2. Live Solheimdal, Norja 15.00 3. Vanessa Scaunet, Hollanti 15.19 4. Veerle Bakker, Hollanti 15.31 5. Ashley Melcherts, Hollanti 15.44

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?