Alisa Vainio on nyt 18-vuotias – saisi mennä baariin, mutta... - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Alisa Vainio on nyt 18-vuotias – saisi mennä baariin, mutta...

Juoksija Alisa Vainio on nyt 18-vuotias. Kuva on viime kesän Kalevan kisoista.

Julkaistu: 16.11.2015 20:26, Päivitetty 17.11.2015 9:25

Juoksijasensaatio Alisa Vainio vietti maanantaina 18-vuotissyntymäpäiväänsä.

Alisa Vainio nousi ryminällä urheilua seuraavien tietoisuuteen 19. syyskuuta. Vainio juoksi tuolloin elämänsä ensimmäisen maratonin kuin välipalana kesken ylioppilaskirjoitusten.

Lahjakkaan juoksijan debyyttimaratonin loppuaika 2.33.24 alitti Rio de Janeiron ensi kesän olympialaisten tulosrajan. Huippuaika ei kuitenkaan tuonut Vainiolle paikkaa Rioon, sillä hän on Kansainvälisen olympiakomitean sääntöjen mukaan liian nuori osallistumaan olympiamaratonille.

Useat suomalaiset menevät 18-vuotissyntymäpäivänään baariin juhlimaan, kun heillä on ikänsä puolesta siihen oikeus. Baariin meneminen ei kuulunut kuitenkaan Alisa Vainion suunnitelmiin.

– Ei ole käynyt mielessäkään, Vainio kirjoitti Twitter-tilillään.

"-nyt voit sitten mennä baariin ja polttaa tupakkaa"..ei ole käynyt mielessäkään😄 #aikuinen #nainen #18— alisa vainio (@VainioAlisa) November 16, 2015

EM-kisat odottavat

Vainio on jatkanut kilpailemista syyskuun maratonkokeilunsa jälkeen. Marraskuun alussa hän voitti maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuden Ruotsin Göteborgissa.

Vainio oli ykkönen alle 20-vuotiaiden naisten sarjassa. Vainion voittoaika 4,5 kilometrin kisassa oli 15 minuuttia ja 19 sekuntia. Toiseksi sijoittunut Tanskan Anna Emilie Möller hävisi suomalaiselle 10 sekuntia.

Vainiolla on syksyllä vielä edessään maastojuoksun EM-kisat, jotka käydään Ranskan Marseillessa. Siellä Vainio kisaa samassa sarjassa kuin PM-kisoissa.

– Marseillessa on hyvät mahdollisuudet menestyä, Vainiota valmentava Rami Virlander sanoi PM-kisojen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?