Ministerin moittima urheilupomo kommentoi Alisa Vainio -kohua: ”Olen valmis pyytämään anteeksi” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ministerin moittima urheilupomo kommentoi Alisa Vainio -kohua: ”Olen valmis pyytämään anteeksi”

SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä sai moitteet ministeri Sanni Grahn-Laasoselta (kok).

Julkaistu: 6.10.2015 19:31

SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä ottaa opiksi lausunnostaan syntyneestä keskustelusta.

Suomen Urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä on valmis pyytämään anteeksi lausuntoaan Alisa Vainiosta ja hänen ajatuksestaan juosta maraton Rion olympiakisoissa.

Mäkelä sanoi maanantaina Ilta-Sanomille, että ”nuorella tytöllä on omat illuusionsa. Se on ihan ymmärrettävää, sillä kaikki on hänen urallaan nyt tapahtunut kovin nopeasti”.

17-vuotias Vainio on alittanut maratonilla Rio de Janeiron olympiarajan, mutta on alaikäinen, koska maratonin osanottajan on täytettävä 20 arvokisojen vuotena.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen piti Jarmo Mäkelän sanavalintoja huonoina.

Tiistaina opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kirjoitti Facebookissa, ettei hän pidä tavasta, jolla Mäkelä puhui Vainiosta. Ministerin mielestä toimitusjohtaja käytti kieltä, joka lyttäsi Vainion unelmia.

Mäkelä otti moitteet nöyrästi vastaan.

– Olen ilman muuta valmis pahoittelemaan sanomaani ja pyytämään anteeksi, Mäkelä sanoi IS:lle tiistai-iltana.

– En osannut ajatella asiaa tuolta kannalta. Tästä on otettava opiksi, hän sanoi.

Jarmo Mäkelä kertoi olleensa yhteydessä Alisa Vainion valmentajaan Rami Virlanderiin.

Vainio toivoi sunnuntaina Arto Nybergin tv-haastattelussa, että SUL:ssa mahdollisimman moni tekee töitä poikkeusluvan saamiseksi olympiamaratonille.

– En ole keskustellut asiasta suoraan Alisan kanssa ja olin siinä käsityksessä, että hän tietää, ettei poikkeuslupaa tulla hakemaan, Mäkelä kertoi.

– Keskustelin asiasta Olympiakomitean lajiryhmävastaavan Olli-Pekka Kärkkäisen ja Alisan henkilökohtaisen valmentajan Rami Virlanderin kanssa, Jarmo Mäkelä sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?