Keihästähden kolmen vuoden karmiva epäonni jatkuu – ”En ole vieläkään toipunut täysin” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Keihästähden kolmen vuoden karmiva epäonni jatkuu – ”En ole vieläkään toipunut täysin”

Ukrainalaisen keihäänheittäjän Oleksandr Pjatnitsan, 30, vastoinkäymiset jatkuvat.

Oleksandr Pjatnitsa on kärsinyt vakavista polvivaivoista jo useamman vuoden.­

15.8.2015 19:04

Pjatnitsa nousi parrasvaloihin voittamalla Keshorn Walcottin takana hopeaa Lontoon olympialaisissa 2012. Menestyksen jälkeen alkoi raju alamäki, kun tukijalan polvi hajosi loppuvuodesta.

Kesällä 2013 Pjatnitsa pystyi heittämään vain niukasti päälle 70 metrin heittoja. Viime vuonna hän ylitti kerran 80 metriä, mutta kausi päättyi jälleen vakavaan vammaan: tukijalan polvesta repesivät sekä risti- että sivusiteet.

Kuluva kausi alkoi mainiosti, kun Pjatnitsa heitti toukokuussa 81,69. Hän ei kuitenkaan pystynyt parantamaan tulosta kesän aikana, ja Pjatnitsan kansainvälinen rankingsijoitus ei riittänyt Pekingin MM-kisoihin.

Vuoden 2012 Lontoon olympiakisojen mitalikolmikko: Oleksandr Pjatnitsa, Keshorn Walcott ja Antti Ruuskanen.­

Pjatnitsa kertoi ukrainalaisen Komsomolskaja Pravdan haastattelussa, että viime syksyn vamman takia hän menetti käytännössä koko harjoituskauden. Ongelmat ovat edelleen jatkuneet.

– En ole vieläkään toipunut vammoista täysin, ja nyt kyynärpää on vuorostaan oikutellut. Sen takia en ole pystynyt harjoittelemaan täysipainoisesti, Pjatnitsa sanoi.

Pjatnitsa on kääntänyt katseensa kohti Rio de Janeiron olympialaisia. Siellä hän tähtää kultamitaliin.

– Toivon, että pystyn hyvään tulokseen Riossa. Jotta siellä voittaa, täytyy heittää 90 metriä. Mutta en tarvitse Riosta pelkästään hyvää tulosta, tarvitsen voiton!

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?