Vain kahdella realistinen mitalisauma – esittelyssä Pekingin MM-joukkue

Julkaistu:

Yleisurheilun mm-kisat
IS arvioi Suomen joukkueen yleisurheilun MM-kisoihin Pekingiin.

Tero Pitkämäki, keihäs

Aloitti ulkoratakauden toukokuussa Dohassa kiskaisemalla huippuheiton 88,62. Tehnyt kesällä vakuuttavaa jälkeä, huippuina Turussa (89,09) ja Monacossa (88,97) voitot tuoneet kaaret. Ehdoton mitalisuosikki. Kokenut arvokisakävijä tietää, mitä menestyminen vaatii. Otti hopeaa edellisissä MM-kisoissa Moskovassa.

Antti Ruuskanen, keihäs

Suomen joukkueen toinen valttikortti Pitkämäen ohella. Osoitti elokuun alussa Kalevan kisoissa olevansa huippuiskussa: Ruuskanen tempaisi kisan viimeisellä heitolla ennätyksensä 88,98 ja kiilasi Pitkämäen ohi Suomen mestariksi. Viime kesän Euroopan mestari on valmis menestymään myös MM-areenalla.

Ari Mannio, keihäs

Hävisi Kalevan kisojen MM-karsinnassa Teemu Wirkkalalle, mutta pääsi MM-koneeseen, koska Wirkkala luopui paikastaan loukkaannuttuaan. Mannio on tällä kaudella heittänyt, toki optimioloissa, ennätyksensä 86,82. Heinäkuun alun jälkeen lehtimäkeläisen pisin kilpailuheitto on 82,61. Finaalipaikka on ehdoton tavoite MM-kisoissa.


Sandra Eriksson, 3000 m ej

Jalkavaivat viivästyttivät Erikssonin kauden alkua. Kesän ensimmäisessä estekisassa Zürichissä aika (10.19,68) jäi vaisuksi, mutta Kalevan kisoissa MM-raja 9.44 alittui komeasti (9.36,90).

Camilla Richardsson, 3000 m ej

Richardsson ei alittanut MM-rajaa 9.44, mutta nuorten EM-kisoissa Tallinnassa juostu 9.46,34 riitti kisapaikkaan. Kansainvälinen yleisurheiluliitto Iaaf päästi Richardssonin jännityksestä ilmoittamalla kuusi tuntia ennen takarajaa, että Richardssonin aika riittää – tuli urheilijoita ohi tai ei.


Minna Nikkanen, seiväs

Aloitti ulkoratakauden parantamalla SE-tuloksen lukemiin 455. Kauden kolmas SE-tulos syntyi lauantaina Kuortanella, jossa ylittyi 460. Jatkuuko nousukunto MM-areenalla? Onnistuessaan saumoja finaalipaikkaan.

Kristiina Mäkelä, 3-loikka

Kristiina Mäkelä valittiin Pekingin MM-kisoihin jo alkukeväästä, kun hän hyppäsi hallikaudella tuloksen 14,20. Kesäkauden paras hyppy on kantanut 14,06. MM-kisojen karsinnassa tuohon tarvittaneen lisäsenttejä, jotta paikka finaaliin aukeaisi.

Sanna Kämäräinen, kiekko

Ylitti MM-rajan jo maaliskuussa Portugalin Leiriassa heitettyään 61,07. Viikonloppuna hän kilpaili samassa paikassa kahdesti: kisojen parhaat kaaret kantoivat 58,44 ja 56,75. Sijoittui viime vuonna seitsemänneksi EM-kisoissa silloisella ennätyksellään 60,52. Nyt finaaliin yltäminen olisi upea suoritus.

Henri Manninen, maraton

Mannisella ei ole tältä kaudelta allaan ainuttakaan maraton-starttia. MM-rajan 2.17.00 hän alitti 17 sekunnilla Berliinissä viime syyskuussa. 30-vuotiaalle kestävyysjuoksijalle MM-matka on uran ensimmäinen.

Anne-Mari Hyryläinen, maraton

Suomen joukkueen ehkäpä monipuolisin urheilija. Lauantaina 37 vuotta täyttävä Hyryläinen kirjaimellisesti nousi kansan tietoisuuteen valloittamalla Mount Everest -vuoren huipun historian toisena suomalaisnaisena. Maratonin MM-rajan 2.38.00 hän alitti kirkkaasti (2.35.17) kotikaupungissaan Dubaissa tammikuussa.

Jarkko Kinnunen, 50 km kävely

Kävelyjoukkueen konkari. Pekingin MM:t ovat Kinnuselle yhdeksännet arvokisat kymmeneen vuoteen. Kinnunen ei ole kilpaillut kuninkuusmatkalla tällä kaudella. Hänet valittiin joukkueeseen viime syksyn EM-ajalla 3.48.49, joka riitti sijaan 11. Uran paras arvokisasijoitus (9:s) on MM-Berliinistä 2009.

Aleksi Ojala, 50 km kävely

Selvitti MM-rajan (4.02.00) kävelemällä 3.57.14 Slovakiassa maaliskuussa. 50 kilometrin kisa oli 22-vuotiaalle Ojalalle uran ensimmäinen.

Aku Partanen, 50 km kävely

Kisasi Ojalan tavoin Slovakiassa ja selvitti reitin ajassa 3.49.02. Entinen ennätys parani lähes neljä minuuttia. 23-vuotiaalle Partaselle MM-matka on uran toinen, kaksi vuotta sitten Moskovassa hän oli 41:s. Viime vuonna EM-kisoissa hän oli 18:s.


David Söderberg, moukari

Söderberg palasi rinkiin liki vuoden mittaiselta kilpailutauolta Porin Kalevan kisoissa heinäkuun lopussa. Urheilijan tyrästä kärsinyt heittäjä varmisti MM-paikkansa viimeisenä mahdollisena päivänä. Söderberg heitti eilen Helsingissä tuloksen 76,03, jolla hän ylitti MM-rajan 3 sentillä. Kilpailutuntumaa on vähän. Löytyykö heittoihin lisää mittaa viimeistelyleiriltä?

Sanni Utriainen, keihäs

Varmisti kisapaikkansa lauantaina, kun kiskaisi Kuortaneella ennätyksensä 63,03. Tulos on pisin suomalaisnaisen heittämä sitten vuoden 2007, jolloin Paula Tarvainen heitti Osakan MM-karsinnassa 63,58. 63-metrinen heitto veisi Utriaisen pistesijoille Pekingissä.

Nooralotta Neziri, 100 m aj

Ei ole löytänyt vielä parasta vauhtiaan. SE 12,98 on viime kesältä, tosin myötätuulessa matka taittui heinäkuussa Lapinlahdella 12,94:ään. Sallituissa oloissa Neziri jäi MM-rajasta sadasosan, mutta lajin kansainvälinen ranking pelasti hänelle uran toisen MM-matkan – Moskovassa hän juoksi välierissä ja oli kokonaistuloksissa 17:s.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt