”Sietämättömän jännittävää” – Camilla Richardsson odottaa iltaa matkalaukku pakattuna - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

”Sietämättömän jännittävää” – suomalaisurheilija odottaa iltaa matkalaukku pakattuna

Camilla Richardssonin piina hellittää keskiyön jälkeen: Pekingiin vai ei?

Camilla Richardsson­

10.8.2015 15:09

– Kyllä, menossa ovat elämäni jännittävimmät tunnit. Jopa sietämättömän jännittävät, naurahti estejuoksija Camilla Richardsson, kun IS tavoitti hänet Vaasasta kello 14.30.

Jännittämiseen oli hyvä syy, sillä Richardsson, 21, on 3000 metrin estejuoksun MM-rankingissa 45. sijalla ja tasan saman verran juoksijoita pääsee Pekingin MM-kisojen alkueriin.

Näyttöaika umpeutuu Suomen aikaa maanantain ja tiistain vastaisena yönä kello 1, mikä muuttaa iltaunisen urheilijan suunnitelmia.

– En varmasti nukahda ennen kuin tiedän, miten kävi. MM-ranking on ollut nyt suosikkilukemistoa, ja se on puhelimessa auki koko ajan.

Richardsson kertoi, ettei tiedä, missä maanantaina vielä kilpaillaan. Sen vaasalainen tietää, että ruotsalainen viime kesän EM-kakkonen Charlotta Fougberg ei enää yritä antaa näyttöjä, vaan jää pois MM-kisoista. Hän on MM-rankingissa 46:ntena 0,17 sekuntia Richardssonin perässä.

Jos MM-paikka varmistuu, Richardssonille tulee kiire. Lento MM-leirille Hongkongiin lähtee jo tiistaina.

– Laukut on jo pakattu, koska lähtö on todella hätäinen, jos tämä päättyy onnellisesti.

Richardsson juoksi nuorten EM-kisoissa Tallinnassa heinäkuussa neljänneksi kauden parhaalla ajallaan 9.46,34. Suora MM-paikka olisi irronnut ajalla 9.44, jonka Sandra Eriksson Kalevan kisoissa alitti kirkkaasti. Richardsson on Tallinnan jälkeen kilpaillut esteissä kolmesti, mutta jäänyt joka kerta selvästi MM-rajasta.

– Tallinna oli kauden päätavoite, mutta juuri nyt täytyy myöntää, että olisi iso pettymys, jos en pääse Pekingiin.

Suomalaisista MM-halukkaista moukarimiehet David Söderberg ja Tuomas Seppänen kilpailevat vielä maanantai-iltana Helsingissä, pikajuoksija Hanna-Maari Latvala ja keihäänheittäjä Heidi Nokelainen Espoossa. Näistä Söderberg oli maanantaina illansuussa vielä kisoissa sisällä, muut ulkona.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?