Takaovesta MM-kisoihin noussut Mannio: ”Tulisi edes yksi hyvä heitto”

Julkaistu:

Yleisurheilu
Ari Mannio myöntää, ettei päässyt MM-kisoihin millään mahtinäytöllä.
– Huonohan se oli.

Ari Mannio ei tiistaina ylistänyt suoritustaan sunnuntain Porin Kalevan kisoissa, joissa ratkaistiin kolmas MM-edustaja Pekingiin.

Nivusvammaltaan vain kahdesti heittämään pystynyt Teemu Wirkkala vei paikan kaksikon suorassa karsinnassa, mutta hän joutui vetäytymään kisoista. Näin Mannio nousi varamiehen paikalta mukaan, vaikka jäi Porissa heikkoon tulokseen 78,65. Kisapaikka tuli suomeksi sanottuna melko halvalla.

– Kyllähän 80 metriä pitäisi mennä vaikka paikaltaan. Hirveätä puristusta se oli, ja pakka hajosi ihan täysin.

Kalevan kisojen jälkeen kaksi päivää pettymystään nieleskellyt Mannio ei pompannut kattoon, kun valmennusjohtaja Jorma Kemppainen tiistaina kertoi Wirkkalan tilanteesta.

– En toivo kavereille vammoja, tietenkään. Yllätyshän se oli, vaikka tällainenkin kuuluu yleisurheilun luonteeseen. Nyt valmistaudun Kuortaneelle ja toivon, että siellä tulisi edes yksi hyvä heitto.

Kuortaneen Eliittikisat heitetään lauantaina, ja kilpailu on nyt Manniolle tärkeä myös täysivauhtisena heittoharjoituksena.

MM-kisoissa miesten keihäs lentää poikkeuksellisesti jo kisaviikon puolivälissä, mutta silti karsintaan on aikaa 20 päivää ja loppukilpailuun 22. Mannio on tällä kaudella heittänyt, toki optimioloissa, ennätyksensä 86,82 ja on maailmantilaston kuutonen. Potentiaalia siis löytyy.

– Tiedän hyvin, mistä asioista heitto teknisesti kiikastaa. Lyön tukijalan liikaa vasemmalle. Silloin tuki pyörähtää paikallaan, enkä saa heittoon kunnon saattoa. Näihin asioihin nyt paneudutaan, ja paraikaakin olen matkalla kentälle heittämään, Mannio kertoi kotipuolestaan Etelä-Pohjanmaan Lehtimäeltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt