Kymmenottelun olympiavoittaja korjaa sukupuoltaan - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kymmenottelun olympiavoittaja korjaa sukupuoltaan

Montrealin olympiakisoissa kymmenottelun ME-tuloksella voittanut Bruce Jenner on tekemässä suurta elämänmuutosta.

Bruce Jenner kuvattuna viime vuoden huhtikuussa.

1.2.2015 20:07

Bruce Jenner, 65, voitti Montrealin olympiakisoissa 1976 kymmenottelun kultaa ja saavutti neljä vuotta aikaisemmin Münchenin olympiakisoissa pronssia. Montrealin voittotulos 8618 oli tuolloin myös lajin maailmanennätys.

Myöhemmin Jenner on saavuttanut mainetta televiopersoonana ja liike-elämässä. Nyt Jenner on kuitenkin noussut valokeilaan hyvin persoonallisesta syystä. Hän on nimittäin People-lehden mukaan korjaamassa sukupuoltaan.

– Bruce on muuttamassa itseään naiseksi. Hän on onnellinen, ja hänen perheensä on hyväksynyt asian, Jennerin lähisukulainen kertoi People-lehdelle.

Jennerin lähipiiriin kuuluvien mukaan 65-vuotias ex-urheilija on tekemässä muutoksestaan myös televisodokumenttia, joka julkaistaan, kun Jenner itse on valmis siihen.

– Vaikka hänen muutoksensa on ollut shokeeraavaa, se on tapahtunut vähitellen, joten hänen perheensä on tottunut hänen uuteen ulkonäköönsä. Hänen lapsensa ovat sanoneet, että heille tärkeintä on Brucen onnellisuus, Jenneriin lähipiiriin kuuluva henkilö paljasti.

– Perhe haluaa antaa Brucelle aikaa. Tämä on hänen tarinansa, ja hän saa kertoa asiasta maailmalle siten kuin haluaa.

Jennerillä on kahdesta avioliitosta neljä lasta, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Hän erosi viimeisimmistä avioliitostaan Kris Kardashianin kanssa joulukuussa, mutta ero astuu voimaan vasta ensi maaliskuussa.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu viime päivinä useita kuvia Jennerin nykyisestä olemuksesta:

Olympic gold medalist Bruce Jenner will live as a woman and is filming his personal journey. http://t.co/YcE9F6J43h pic.twitter.com/h9x2LoxwDs— ABC7 News (@abc7newsBayArea) 1. helmikuuta 2015
Bruce Jenner's transition into a woman: "Hopefully he can help other people too" http://t.co/indTHSNDY4 pic.twitter.com/aodI4NRs1l— People magazine (@peoplemag) 31. tammikuuta 2015
EXCLUSIVE: Bruce Jenner "has come out to those closest to him" http://t.co/3rvqRPKLs5 pic.twitter.com/URQcZ6Z8Uo— People magazine (@peoplemag) 31. tammikuuta 2015

Juttua muutettu klo 20.42: Sukupuolen vaihtaminen muutettu sukupuolen korjaamiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?