Antti Ruuskanen tiedostaa rajansa: "Ihan Cheekin lukemiin en pysty" - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Antti Ruuskanen tiedostaa rajansa: "Ihan Cheekin lukemiin en pysty"

Antti Ruuskanen on tällä hetkellä Suomen yleisurheilun kirkkain tähti.

Antti Ruuskanen on tällä hetkellä Suomen yleisurheilun kirkkain tähti.

Julkaistu: 25.8.2014 8:16

Antti Ruuskanen haluaa ehdottomasti jatkaa yhteistyötä valmentaja Aki Parviaisen kanssa.

Ensi viikonlopun Ruotsi-ottelun liput alkoivat tehdä kauppansa saman tien, kun Antti Ruuskanen voitti toissa sunnuntaina Zürichissä EM-kultaa.

Vaikka Ruuskanen on tällä hetkellä Suomen urheilussa kuuminta hottia, hän tiedostaa rajansa.

- Ihan Cheekin lukemiin en pysty, mutta kaikkeni lupaan tehdä! räppäritähden musiikkia mielellään kuunteleva Ruuskanen naureskeli, kun jakeli junioriurheilijoille nimikirjoituksia Ratinassa.

Ruuskanen ilmoittautui Eliittikisoihin, mutta Tukholman kilpailun jälkeen heittokäsi alkoi oirehtia. Hauis meni jumiin, ja hieroja Asko Vehviläinen sai viikolla tosissaan runnoa myös olkapäätä auki.

- Kun heittää kymmenen kertaa putkeen yli 83 metriä ja matkustaa päälle, kyllä se jossain alkaa tuntua. Mutta kisajärjestäjä ymmärsi tilanteen, ja halusin kunnioittaa järjestäjää tulemalla paikalle.

Ruuskanen ajoi eilen Pielavedeltä Tampereelle isänsä Pekka Ruuskasen kanssa ja palasi kotiin illalla. Tänään Pielaveden liikuntahallissa järjestetään mitalijuhla. Torstaina Ruuskanen heittää Zürichissä Timanttiliigan 40.000 dollarin pääpotista, joka irtoaa vain voittamalla.

Ruuskanen siirtyi Aki Parviaisen valmennukseen syksyllä 2010 ja on sen jälkeen saavuttanut kaksi arvokisamitalia ja kohentanut kahdesti ennätystään.

Parviainen antoi EM-kisojen aikana Itä-Savossa ymmärtää, että yhteistyön jatko ei ole ilmoitusasia.

- Haluan ehdottomasti jatkaa Akin kanssa ja olen erittäin optimistinen, että tähän löydetään ratkaisu. Aki toimii yrittäjänä, ja hänellä on omat kiireensä, ymmärrän toki sen.

Ruuskasen tänä vuonna rutkasti kasvavista urheilijatuloista hyötyy varmasti myös Parviainen, jos yhteistyö jatkuu.

- Mutta raha ei ole tässä se, mistä syksyllä ensisijaisesti puhutaan. Eivätkä välimme, ne ovat loistavat. Koko ajan soitellaan ja vaihdetaan kuulumisia. Olisi kova takaisku, jos Aki ei jatkaisi, vaikkakaan en siihen usko. Hän on melkoinen maisteri virittämään heittoni ja kisapääni viimeisen päälle iskuun.

Tuoreimmat osastosta