Yleisurheilu: Maailmanmestari odottaa Suomeen kahta mitalia: Ruuskanen voittaa, Pitkämäki on kolmas - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Maailmanmestari odottaa Suomeen kahta mitalia: Ruuskanen voittaa, Pitkämäki on kolmas

Juhliiko Antti Ruuskanen tänään EM-mitalistina?

Julkaistu: 17.8.2014 12:43

Kun Suomi edellisen kerran saavutti samassa keihäskisassa kaksi arvomitalia, elettiin vuotta 1991.

Kimmo Kinnunen voitti Tokiossa MM-kultaa, Seppo Räty heitti hopeaa. Sunnuntai-iltana 23 vuoden odotus päättyy, Kinnunen uskoo.

- Antti Ruuskanen juhlii sunnuntai-iltana Euroopan mestaruutta, ja Tero Pitkämäen kaulaan ripustetaan pronssimitali.

Kinnusen näkemys perustuu useisiin asioihin.

- Antilla on ollut hyvä nousujohteinen kesä, hän on huippukunnossa. Kuopiossa Antti heitti Kalevan kisoissa keihään lähtönopeudeksi 30,5 metriä sekunnissa. Se on sellainen lukema, jolla lentää todella pitkälle, jos keihäs lähetetään ilmaan hyvässä asennossa. Sunnuntaiksi heittosuunta vaihtuu ilmeisesti vastatuuleen, mikä entisestään nostaa Antin osakkeita.

Kinnunen ja Räty olivat hyviä kavereita, samoin kuin Ruuskanen ja Pitkämäki.

- Kaveruussuhteet lentävät arvokisojen finaalin alla romukoppaan, niillä ei ole siinä tilanteessa paskankaan merkitystä. Niin se oli minulla ja Sepolla ja niin se on myös Antilla ja Terolla. Nyt käydään kovaa henkien taistelua, niin kuin silloinkin.

Kinnunen arvelee, että suomalaisten väliin hopeamitalistiksi tunkee Saksan Thomas Röhler.

Suomi on monesti saavuttanut EM-kisoissa kaksi miesten keihäsmitalia, mutta viimeksi tämä tapahtui Oslon EM-kisoissa 1946. Soulin olympiakisoissa 1988 Tapio Korjus voitti, Räty oli kolmas.

- Tottakai Antille olisi valtava merkitys sillä, että Euroopan mestaruus nostaisi hänet pitkän odotuksen jälkeen Suomen ykkösheittäjäksi. Tero on pitänyt sitä paikkaa jo 10 vuotta, Kinnunen sanoo.

Pitkämäen valmentaja Hannu Kangas odottaa myös kahta mitalia, mutta eri järjestyksessä kuin Kinnunen.

Miesten keihäänheiton EM-finaali alkaa sunnuntaina klo 17.11. Ruuskasen ja Pitkämäen lisäksi kisassa on suomalaisista mukana Lassi Etelätalo.

Juhliiko Tero Pitkämäki tänään EM-mitalistina?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?