Lassi Etelätalolla jännittävät paikat - finaalipaikka tiukilla - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Lassi Etelätalolla jännittävät paikat - finaalipaikka tiukilla

Lassi Etelätalo joutuu odottamaan riittääkö tulos 78,22 finaalipaikkaan. Paikka on tiukilla tällä hetkellä karsintaryhmänsä viidentenä olevalle Etelätalolle.

Lassi Etelätalo heitti itsensä mukaan kisakoneeseen Kalevan kisoissa.­

14.8.2014 19:17

Joensuun Eliittikisoissa vasta kautensa aloittanut Lassi Etelätalo  ei pystynyt parhaimpaan keihäänheiton A-karsintaryhmässä.

Etelätalo kiskaisi ensimmäisellä heitolla tuloksen 77, 78, toisella kierroksella napsahti 78,13 ja viimeisellä 78,22.

- Vauhti ei ollut hyvä loppuun asti, pelkällä kädellä joutui vetämään. Jalkatyö oli laiskaa, sitä täytyy parantaa, jos pääsen finaaliin, Etelätalo sanoi Ylen haastattelussa.

Etelätalo elättelee toivoa jatkosta.

- Uskon, että tulokseni riittää finaaliin, mutta saa toki jännittää vielä.

Etelätalo joutuu odottamaan toiseen karsintaryhmään riittääkö tulos jatkoon. Tällä hetkellä Etelätalo on karsintaryhmänsä sijalla 5. Finaaliin selvittää tiensä karsintaryhmien kaksitoista parasta kilpailijaa.

Kukaan A-karsintaryhmässä ei heittänyt karsintarajaa 81.

Etelätalo aloitti kautensa myöhään kyynärvaivojen vuoksi. Hän heitti ensimmäiset kisansa Joensuun Eliittikisoissa heinäkuussa. Jo ensimmäinen heitto lensi uskottavasti, kun tulokseksi mitattiin 79,96 eli reilun metrin yli EM-kisarajan. Etelätalon kolmas heitto singahti jo kunnolla, kun hän heitti 84,98.

Etelätalon osallistuminen EM-kisoihin varmistui Kalevan kisoissa, kun hän nappasi kisapaikan Ari Mannion nenän edestä heittämällä 80,24. Etelätalo sijoittui toiseksi Antti Ruuskasen jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?