Kuulakomeetta Arttu Kangas pääsi sittenkin EM-kisoihin - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kuulakomeetta pääsi sittenkin EM-kisoihin

Arttu Kangas saattaa päästä sittenkin EM-kisoihin?.

Julkaistu: 3.8.2014 15:37, Päivitetty 3.8.2014 19:47

Kuulantyöntäjä Arttu Kangas, 21, luuli lauantai-iltana, että EM-kisamatka Zürichiin jää haaveeksi Suomen mestaruudesta huolimatta. Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen oli ilmoittanut, että Kankaan tulisi työntää Kuopiossa vähintään 19,50 osoittaakseen valintaan riittävää kuntoa. Nuorukainen jäi rajasta 28 senttiä.

Kemppainen oli kuitenkin sunnuntain aikana pohtinut asiaa uudestaan.

- Olen keskustellut Kankaan tilanteesta useamman asiantuntijan kanssa ja olen valmis pyörtämään päätökseni tältä osin. Kangas ansaitsee kyllä kisamatkan, ja samaa harkitsen kiekonheittäjä Katri Hirvosen osalta, Kemppainen sanoi Ilta-Sanomille Kuopiossa sunnuntaina iltapäivällä.

Kalevan kisojen päätyttyä Kemppainen vahvisti Ylen lähetyksessä, että Kangas on valittu EM-joukkueeseen.

Kangas oli ylittänyt Euroopan ylisurheiluliiton ja Suomen Urheiluliiton EM-rajan 19,70 neljällä sentillä heinäkuun alussa. Kyseinen Hämeenkyrössä työnnetty kilpailu ei kuitenkaan kuulunut Urheiluliiton nimeämiin virallisiin näyttökilpailuihin.

- Arttu on joka tapauksessa tälläkin kaudella parantanut ennätystään 67 senttiä, hän on nuori ja valtavan potentiaalinen. Joskus kannattaa kuunnella viisaita ihmisiä ja muuttaa tosiasioiden edessä päätöksiään, Kemppainen sanoi IS:lle.

Edit: Kankaan kisamatkan varmistuminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?