Kangas tyytyi kohtaloonsa - ”Valintatilanne oli tiedossa” - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kangas tyytyi kohtaloonsa - ”Valintatilanne oli tiedossa”

Miesten kuulantyönnön voittanut Arttu Kangas, 21, iloitsi kultamitalista, mutta voittotulos 19,22 sai suupielet alaspäin.

2.8.2014 19:48

Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen vaati nuorukaiselta vähintään 19,50 metrin voittotulosta, jotta kankaanpääläinen olisi valittu EM-kisoihin. Kangas selvitti heinäkuun alussa EM-kisarajan 19,70 neljällä sentillä, mutta tulos syntyi Hämeenkyrössä kilpailussa, joka ei kuulunut liiton nimeämiin näyttömahdollisuuksiin. Euroopan yleisurheiluliitolle tulos olisi riittänyt.

- Eihän valintani keltään olisi ollut pois, mutta valintatilanne oli hyvin tiedossa. Turha valittaa, Kangas kommentoi suoraselkäisesti.

Kuluva kausi on tuonut superlupauksen ennätykseen 67 sentin parannuksen 19,07:stä 19,74:ään, mutta päätavoite on yhä saavuttamatta.

- Kauden tavoite on ylittää 20 metriä. Se oli viime kauden jälkeen kova, muttei mahdoton tavoite. Uskon siihen yhä, sillä kilpailuja on vielä jäljellä.

Kangas kehitti viime harjoituskaudella merkittävästi kaikkia voimaominaisuuksiaan, ja työ jatkuu syksyllä sammumattomalla innolla.

- Intoa piisaa, siitä tämä ei jää kiinni.

Kangas kotiutui syksyllä Lahden Urheilukoulusta reservin vänrikkinä ja on sen jälkeen panostanut pelkästään urheiluun. Hän asuu vanhempiensa luona Kankaanpäässä.

- Kotimainen kilpailutilanne saisi olla mielellään vähän kireämpi. Olen vielä sellainen väliinputoaja, etten tällä tasolla pääse koviin kansainvälisiin kilpailuihin.

Kankaan sponsoritilanteesta kertoo, että kilpailupaitaa ei korista ainutkaan logo.

- Se homma meni viime kauden jälkeen vähän vihkoon. Jokainen euro tulisi kyllä tarpeeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?