Tero Pitkämäeltä hyviä uutisia

Julkaistu:

Yleisurheilu
Pitkämäki kertoi nivusvaivan parantuneen erittäin nopeasti.
Tero Pitkämäki seurasi Kalevan kisojen keihäskarsintaa tällä kertaa katsomon puolelta lauantaina Kuopiossa poikansa Jimi Viljamin ja avovaimonsa Niina Kelon kanssa. Vieremällä mökkeilevä Pitkämäki oli erittäin hyvällä tuulella, vaikka viime sunnuntaina heittoharjoituksissa iskenyt nivusvaiva esti kilpailemisen Kuopiossa.

- Nivunen on jo lähes oireeton, mutta heittämisessä täällä ei olisi ollut mitään järkeä. Lupaan kuitenkin 99 prosentin varmuudella olla Zürichin EM-kisoissa mukana.

Kaksinkertainen EM-mitalisti kertoi, että vamma on lievintä muotoa.

- Se on pieni venähdys tai kramppi. Repeämä ei millään olisi parantunut näin nopeasti. Treenasin 30 asteen helteessä, joten ehkä osasyy oli pieni nesteytysongelma, vaikka olen paljon tosi kuumassa treenannutkin. Enemmän varmaan altisti se, että takana oli kahden viikon kova fysiikkaharjoitusjakso. Kropassa oli aika lailla väsymystä ja pientä jumiakin. En ole kuitenkaan huolissani, peli ei ole millään lailla pelattu.

Kipu iski pitkän heittoharjoituksen kahdeksannessa ja viimeiseksi suunnitellussa vauhtiheitossa. Niiden pohjaksi oli tehty muunlaisia heittoja noin 30.

- Se tuntui oikeassa nivusessa pienenä puristuksen tunteena, ei minään kamalana kipuna. Treenin jälkeen se kipeytyi, mutta ei turvonnut.
Jo kymmenen vuotta keihästä maailman huipulla heittäneelle eteläpohjalaiselle on ehtinyt kertyä vammahistoriaa, mutta nyt kyse on uudesta tuttavuudesta.

- Lihasvaivoja on ollut uran aikana todella vähän ja nivusessa ei koskaan aiemmin, kroppansa huoltoon aina erittäin vakavasti suhtautunut Pitkämäki kertoi.

Lopullisesti Pitkämäki päättänee EM-matkastaan ensi torstaina, kun täysvauhtiseksi suunniteltu heittoharjoitus Seinäjoella on ohi.

- Minun täytyy tietysti osoittaa valitsijoille ja itselleni, että olen terve kilpailemaan arvokisoissa. Jos en ole, varamies lähtee Sveitsiin. Mutta uskon vahvasti olevani.

Pitkämäki seuraa Kuopiossa myös sunnuntain mielenkiintoisen loppukilpailun, jonka jälkeen joku triosta Ari Mannio, Antti Ruuskanen ja Lassi Etelätalo putoaa EM-joukkueesta.

- Peli on reilu ja ajoissa tiedotettu, mutta ehkä Antti oli ehtinyt antaa jo riittävät näytöt valintaan. Hänelläkin on ollut pientä vaivaa, ja Lapinlahdella hän heitti kuumeessa, kuumeiseksi vieläpä erittäin hyvin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt