Lähellä, mutta kaukana: EM-raja puolentoista sekunnin päässä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Lähellä, mutta kaukana

3000 metrin estejuoksija Camilla Richardsson on saanut tarpeekseen hilkulle jäämisestä.

31.7.2014 11:00

Ensimmäinen kerta toi huumaavan onnen tunteen, seuraava jo kitkerän pettymyksen. Camilla Richardsson, 20, on jäänyt kaksi kertaa puolentoista sekunnin päähän 3000 metrin esteiden EM-rajasta (9.55). Ensimmäisen kerran Richardsson juoksi ajan 9.56,44 Jämsän aitakarnevaaleilla kesäkuussa.

- Olin niin onnellinen! Sain ihan uudenlaista energiaa juoksemiseen, Richardsson toteaa.

Joensuun Eliittikisoissa juostu 9.56,51 ei puolestaan tyydyttänyt enää millään tavalla.

- Olin ihan että äh, eihän tämä ole edes mahdollista. Petyin todella pahasti.

Nyt Richardsson on sisuuntunut ja lähtee Kalevan kisoihin jahtaamaan raivoisasti EM-rajaa. Kolmannella, ja samalla viimeisellä kerralla, on onnistuttava.

- Pääsy EM-joukkueeseen olisi ensimmäinen askeleeni kohti aikuisten kilpailutasoa. EM-kilpailukokemuksen saaminen olisi iso juttu, Richardsson tuumi.

Camilla Richardsson tavoittelee EM-rajaa Kalevan kisoissa.

Pelkkä rajan rikkominen ei välttämättä kuitenkaan riitä. Richardssonin kanssa samassa tilanteessa on Minttu Hukka, jonka loppuajassa on myös vaivaiset puolitoista sekuntia liikaa.

- Jämsän aitakarnevaaleilla tsemppasimme toisiamme juoksun aikana, ja nyt aikamme ovat lähes identtiset, Richardsson naurahtaa.

Paikasta EM-joukkueeseen kilpailee myös Johanna Lehtinen. Sandra Eriksson on jo lunastanut paikkansa Zürichiin.

- Jonkun on jäätävä joukkueen ulkopuolelle, joten Kalevan kisoissa on tulossa kova juoksukilpailu, Richardsson toteaa.

 Pääsy EM-joukkueeseen olisi ensimmäinen askeleeni kohti aikuisten kilpailutasoa.

Richardsson innostuu kilpailuasetelmasta. Hän on iloinen, että juoksijoista on nousemassa useampi maajoukkuetason kilpailija.

- Tällainen on vain hienoa, vihdoin näkyy selkeää kehitystä juoksijoissakin.

Richardssonia on valmentanut syksystä lähtien Guy Storbacka. Muun muassa Niclas Sandellsia, Karin Storbackaa ja Erikssonia valmentanut Storbacka on saanut Vaasan kasvatista esiin astetta kovemman urheilijan.

- Olen määrällisesti juossut todella paljon enemmän kuin vielä vuosi sitten. Tämä on varmasti syynä siihen, että olen nyt juossut hyviä aikoja, Richardsson kertoo.

Tuotantotekniikkaa Vaasanseudun urheiluakatemiassa opiskelevalla Richardssonilla on järjetön palo päästä elämänsä ensimmäisiin EM-kisoihin. Nuori Vasa Idrottsälskapin edustaja pitää kuitenkin mielessä, että hänellä on vielä aikaa.

- Ei se maailmaani kaada, jos raja ei mene rikki. Teen tätä kuitenkin pitemmällä tähtäimellä. Mutta olen jo niin lähellä, että toivon todella, että onnistun Kuopiossa.

Urheilusanomat 31/2014

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?