Yleisurheilu: Analyyttinen valmentaja pelasti Latvalan kauden aloituksen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Analyyttinen valmentaja pelasti Latvalan kauden aloituksen

Hanna-Maari Latvala

Julkaistu: 5.6.2014 18:42

Pikajuoksija Hanna-Maari Latvalan kilpailukausi sai paremman aloituksen kuin miltä se aluksi vaikutti.

Valmentaja Petteri Jousteen jälkikäteen tekemä askelpituuksien mittaaminen maalikameroista paljasti virheen Latvalan tuloksessa, joka mitattiin Saksan Weinheimissa juostussa naisten 100 metrin A-finaalissa.

- Valmentajani huomasi, että nimiini kirjattu tulos ei ollut millään tavalla looginen, joten pyysimme kisajärjestäjiä tarkastamaan maalikamerakuvan, Latvala kertoo.

Kisapaikalla Latvalalle kirjattiin viides sija, mutta tarkastuksen myötä vahvistettiin Latvalan kolmas sija. Lopulliseksi ajaksi kirjattiin 11,38, mikä on kaksi sadasosaa huonompi kuin Latvalan oma ennätys.

- Sijoituksella ei ole niinkään väliä, mutta muuttunut aika todisti itselleni, että olen edelleen kunnossa, Latvala toteaa.

Kyseessä oli inhimillinen virhe. Latvala oli sekoitettu kisapaikalla toiseen juoksijaan, minkä vuoksi ajat menivät sekaisin.

- Heti suorituksen jälkeen ihmettelin hetken, että miten sijoitukseni oli vasta viides. Olin nimittäin melko varma, että edelläni ei ollut niin monta juoksijaa, Latvala nauraa.

Latvala kisaa kesän aikana muun muassa Timanttiliigan kilpailussa Oslossa ja pikajuoksija edustaa Suomea myös Zurichin EM-kisoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?