Yleisurheilu: Märkä keli kiusasi keihäsmiehiä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Märkä keli kiusasi keihäsmiehiä

Helatorstain tihkusade, tuulinen sää sekä noin kymmenen asteen lämpötila lyttäsivät yleisurheilijoiden haaveet huipputuloksista Orimattilan Tähtikisoissa.

Ari Mannio Orimattilan kisan ykkönen.

29.5.2014 20:04

Kolea keli ei sopinut keihäsmiehillekään, sillä Ari Mannio ja Antti Ruuskanen jäivät melko kauas huipputasostaan.

Mannio onnistui haastavissa oloissa parhaiten. Lehtimäen Jyskeen mies kiskaisi keihään 81,83 metriin, jolla hän jäi hieman yli puoli metriä kauden parhaastaan 82,47.

Ruuskanen tuskaili edelleen uuden rytmityksensä kanssa ja jäi tulokseen 79,58.

Mannio jäi kaipaamaan itseltään pientä malttia.

- Nyt oli sellaista perustekemistä. Kun sain alkuun kelpo tuloksen, homma levisi käsiin. Yritin lopuilla heitoilla puhkaista Orimattilan kenttää. Pieni maltti olisi ollut siinä vaiheessa paikallaan, Mannio arveli.

Mannio on yrittänyt talven ja kevään leireillä hakea jalkoihinsa lisää terävyyttä. Muutaman kilpailun jälkeen hän ei kuitenkaan ole vielä tyytyväinen. Tekemistä riittää.

- Pienillä harjoitusmuutoksilla yritän hakea heittoihini lisämetrejä. Tunne on silti sellainen, että tehdyt muutokset ovat paikallaan. Heiton ajoitus ei ole vielä täydellinen. Kunhan saan sen kuntoon, sitten rävähtää, Mannio korosti.

Mannio myönsi kuitenkin, että ajankohtaan nähden hommat ovat melko hyvin ruodussa.

- Jos vajaalla vauhdilla keppi lentää 82 metriin, tilanne ei ole huono. En voi silti hyppiä riemustakaan. Töitä pitää tehdä paljon.

Mannion kilpailukalenteri vie miestä seuraavaksi Oslon Timanttiliigaan, sitten Lahden Eliittikisoihin.  

Ruuskasen rumbasta rytmi hukassa

Pielaveden Sammon supliikkimies Antti Ruuskanen ei ollut kovin tyytyväinen Orimattilan kisojen antiin.

- En ole missään nimessä tyytyväinen. Odotin paljon pidempiä kaaria. Urheilija ei syyttänyt heitoistaan luontoäitiä.

- Nyt oli hyvä keli heittää. Joskus tällaisessa kelissä keppi on lentänyt 84-85 metriä. Miehessä oli vika, Ruuskanen sanoi.

Sanavalmis Ruuskanen on hakenut vauhtijuoksuunsa uutta rytmitystä. Se on toiminut harjoituksissa, mutta numerolappu rinnassa meno on toistaiseksi hyytynyt.

- Kyllä tässä kilpailussa otin taas harppauksen eteenpäin. Tarvitsisin ehkä pienen ahaa-elämyksen, jotta touhu lähtisi kulkemaan toden teolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?