Yleisurheilu: Olli-Pekka Karjalaisen viimeinen kaari on nyt nähty - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Olli-Pekka Karjalaisen viimeinen kaari on nyt nähty

Moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen lopetti uransa – voi silti saada vielä lisää mitaleita.

Olli-Pekka Karjalainen on lopettanut uransa.

5.11.2013 18:09 | Päivitetty 5.11.2013 19:13

Olli-Pekka Karjalainen, 33, on ilmoittanut mittavan ja menestyksekkään huippu-urheilu-uransa olevan ohi. Moukarikonkarin päätöstä ryydittivät selkävammat, jotka pilasivat heittäjän viime kauden käytännössä kokonaan.

- Olen ehtinyt jo pitkään maiskutella, mitä tässä elämällään tekee. Viime kesä meni pieleen loukkaantumisen takia. Loppukesän olin ajattelematta moukarinheittoa kokonaan. Aloin syksyllä taas työstää asioita, ja viime päivinä päätökseni varmistui, Karjalainen sanoi Ilta-Sanomille.

Hän myönsi, että puserosta löytyy myös haikeutta.

- Siinä mielessä tietysti on haikeaa, että olen tehnyt tätä urheilua koko elämäni. Toisaalta selkävaivojen takia laji ei tuntunut enää viimeisinä aikoina samalta kuin joskus aikaisemmin.

Karjalainen vakuutti, ettei elämä muutu tylsäksi, vaikka rakas laji sai jäädä taka-alalle.

- Kun kotona on 4- ja 1-vuotiaat pojat, niin vapaa-ajan ongelmia ei ole. Lisäksi teossa on pari koulujuttua. Teen yliopistolle graduani. Suoritan myös valmentajan ammattitutkintoa Kuortaneella urheilijoiden erikoisluokalla, Karjalainen sanoi.

Suomalaisille jännittäviä kisahetkiä viime vuosituhannen lopulta asti tarjonneen Karjalaisen mitalitilasto saattaa kirkastua vielä, vaikka urheilija on nyt jo lopettanut. Joidenkin arvokisojen dopingjupakat ovat yhä kesken, ja suomalaisen sijoitus voi parantua.

- Onhan se erikoista, että heitot on heitetty, mutta vielä voi tulla mitaleita. Se projekti ei kuitenkaan ole omissa käsissäni, Karjalainen sanoi.

Karjalaisen EM-hopea 2006:lta voi kirkastua kullaksi, sillä mestaruuden vienyt valko-venäläinen Ivan Tihon on jäänyt kiinni dopingista. Lisäksi Karjalainen voi nousta mitaleille Helsingin 2005 MM-kisojen kunnialuettelossa, jossa hän on tällä hetkellä sijalla viisi. Tihon ja myös hänen kärynnyt maanmiehensä Vadim Devjatovski olivat tuolloin Karjalaisen edellä.

- Onhan se tympeää, jos mitalit noin tulevat. Mutta jos pitää valita, että mitali vai ei mitalia, niin kyllä mitalin ottaa. Urallani oli valtavasti hienoja kisoja ja päiviä, mutta kyllähän ne mitalit lämmittävät erityisesti, Karjalainen sanoi.

Vaikka hänen kisansa huippu-urheilijana ovat nyt ohi, pyörät pyörivät edelleen.

- Liikunta ja urheilu eivät toivottavasti lopu minulta koskaan. Tulee varmasti lenkkeiltyä, hiihdeltyä ja käytyä kuntosalilla. Kyllä nämä nykyiset kolotukset häviävät, kun aikaa kuluu tarpeeksi, leppoisalta kuulostanut Karjalainen sanoi.

Olli-Pekka Karjalainen

Olli-Pekka Karjalainen poseerasi EM-hopean kanssa palattuaan Göteborgista 2006.

Syntynyt: 7.3.1980 Ennätys: 83,30 (nykyinen Suomen ennätys)

Saavutuksia

  • EM-hopeaa 2006

  • Olympialaisten 4. sija 2008 (oli kuudes, mutta sijoitus parantunut muiden kilpailijoiden dopingkäryjen takia)

  • MM-kisojen 5. sija 2005

  • 15 Suomen mestaruutta (kaikki putkeen: 1998–2012)

  • 19-vuotiaiden maailmanmestaruus 1998

  • 19-vuotiaiden Euroopan mestaruus 1999

Karjalaisen uran viimeiset vuodet olivat taistelua vammoja vastaan. Kuva viime kesän EM-kisoista Helsingistä.

Asiasta ensimmäisenä uutisoi Yle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?