Yleisurheilun MM-kisat: Paavo Arhinmäki heilutti sateenkaarilippua Moskovan stadionilla - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Arhinmäki heilutti sateenkaarilippua Moskovan stadionilla

Paavo Arhinmäki näytti lauantaina Lužnikin stadionilla avoimesti, mitä mieltä hän on Venäjän homolaista.

Paavo Arhinmäki (kesk.) otti avoimesti kantaa Venäjän homolakiin.

17.8.2013 20:38 | Päivitetty 17.8.2013 22:42

Venäjällä säädetty laki homopropagandan levittämisestä puhutti lauantaina korkean tason tapaamisessa Moskovassa. Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki kertoo Facebook-sivuillaan nostaneensa asian esille, kun hän tapasi yleisurheilun MM-kisoissa Venäjän urheiluministeri Vitali Mutkon.

- Keskustelin tänään Venäjän urheiluministerin kanssa myös siitä, että Venäjän ns. homopropagandalaki herättää erittäin paljon vastustusta maailmalla, Arhinmäki kirjoittaa sivuillaan.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan kannanosoitukset eivät rajoittuneet sanojen vaihtoon virkaveljen kanssa, sillä Arhinmäki toi näyttävästi esille solidaarisuutensa seksuaalisen tasavertaisuuden puolesta. Arhinmäki vei katsomoon kaksi lippua, joista toinen oli Suomen siniristilippu ja toinen homoyhteisön tunnus sateenkaarilippu.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan ministeri antoi sateenkaarilipulle erityistä kyytiä silloin, kun Ruotsin Emma Green Tregaro oli hyppyvuorossa naisten korkeudessa. Green oli toinen niistä ruotsalaisurheilijoista, joka demonstroi karsintakilpailussa homojen kohtelua vastaan hyppäämällä sateenkaaren väreillä maalatuilla kynsillä.

Katso koko kuvakooste täältä Ilta-Sanomien sivuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?