Keihäsvaikuttajat valavat uskoa - kaksoisvoittokin otettavissa! - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Keihäsvaikuttajat valavat uskoa - kaksoisvoittokin otettavissa!

Kari Ihalainen uskoo suomalaisheittäjien kaksoisvoittoon.

Julkaistu: 17.8.2013 10:54

Suomen keihäsvaikuttajilla on vahva usko kello 17.35 alkavassa finaalissa heittäviin Tero Pitkämäkeen ja Antti Ruuskaseen.

Leo Pusa

  • mm. Tiina Lillakin, Tapio Korjuksen, Heli Rantasen ja Aki Parviaisen valmentaja

- MM-kultaan vaaditaan 89 metriä ja mitaliinkin 85. Vitezslav Vesely näytti hyvältä, ja Pitkämäelläkin oli rento kasivitonen. Veikkaan mitalikolmikoksi Pitkämäki, Vesely ja Dimitri Tarabin. Antti Ruuskanen on musta hevonen.

Mestarivalmentaja Leo Pusa

 

Tapio Korjus

  • olympiavoittaja Soulin kisoista 1988

- Luulen voittotuloksen olevan lähempänä 90:ää kuin 85:tä metriä. Kyllä ne Veselyn ja Teron karsintaheitot siltä näyttivät. Jotenkin on sellainen tuntuma, että mitaliin tarvitaan jopa 86–87 metrin siivu. Päälle 85 metrin heittäjiä on tässä porukassa kuusi seitsemän kappaletta. Suosikit ovat Pitkämäki, Vesely, Tarabin ja Andreas Thorkildsen. Ukrainan Roman Avramenkon karsintaheitto näytti sekin terävältä.

Olympiavoittaja Tapio Korjus

 

Pauli Nevala

  •  olympiavoittaja Tokion kisoista 1964

-  Kaksi mitalia tulee. MM-kultaan tarvitsee heittää päälle 87 metriä. Vesely voittaa, Pitkämäki on hopealla ja Ruuskanen tappelee pronssista.

Pauli Nevala Tokion olympialaisissa 1964

 

Kari Ihalainen

  • toiminut mm. MM-pronssimitalisti Breaux Greerin, Esko Mikkolan ja naisten Suomen ennätyksen haltija Paula Tarvaisen henkilökohtaisena valmentajana sekä Suomen ja Etelä-Korean keihäänheiton lajivalmentajana

- Yksi mitali tulee ainakin, mutta kysymys onkin, tuleeko kaksi. Kultaan vaaditaan 87–88 metriä. Lähden veikkaamaan Pitkämäki, Ruuskanen, Vesely – tässä järjestyksessä.

Huippuvalmentaja Kari Ihalainen

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?