Isinbajeva paikkaili homopuheitaan - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Isinbajeva paikkaili homopuheitaan

Seiväshypyn maailmanmestari Jelena Isinbajeva sanoo, että hänen sanansa homoista on ymmärretty väärin.

Jelena Isinbajeva­

16.8.2013 15:06

Isinbajevan mukaan hän on kaikenlaista homoihin kohdistuvaa syrjintää vastaan. Isinbajeva selitti väärinymmärrystä sillä, ettei englanti ole hänen äidinkielensä.

Isinbajevan koettiin kritisoineen ruotsalaista korkeushyppääjää Emma Green Tregaroa tämän tuesta seksuaalivähemmistöille. Green Tregaro oli lakannut kyntensä sateenkaariväreillä.

Urheilijat ovat protestoineet Venäjällä kesäkuussa voimaantullutta lakia, joka kieltää erityisesti nuorille suuntautuvan homopropagandan levittämisen. Osa aktivisteista kokee, että lain avulla voidaan toimia homoja vastaan.

Osa arvostelijoista on esittänyt Sotshin 2014 talviolympialaisten boikotointia lain takia.

Isinbajeva sanoi, että kunnioittaa urheilijatoverien mielipiteitä ja on syrjintää vastaan, koska syrjintä on olympialiikkeen perussääntöjen vastaista. Isinbajeva toimii olympialiikkeessa lähettiläänä.

Isinbajeva kuitenkin toisti, että ihmisten pitää kunnioittaa maiden lakeja erityisesti silloin, kun ovat maassa vieraina.

Eräs nimetön Kansainvälisen olympiakomitean jäsen harmitteli lain voimaantulon ajoitusta. Hänen mielestään se olisi hyvin voitu ajoittaa Sotshin kisojen jälkeen. Nyt laki aiheuttaa vain sotkua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?