Abakumova: Ehkä ei olisi pitänyt heittää noin pitkälle - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Abakumova: Ehkä ei olisi pitänyt heittää noin pitkälle

Maria Abakumova ei jättänyt epäselväksi, kuka on naisten sunnuntaisen keihäänheiton MM-finaalin suosikki.

Maria Abakumova säväytti karsinnassa.

16.8.2013 11:46

Karsinnassa ensimmäisellä, rennon rivakalla vedolla kiskaistu 69,09 kertoo kunnon ajoituksen onnistuneen.

Abakumova tietää, että pitkät karsintaheitot eivät aina jalostu arvokisamenestykseksi. Kauden toiseksi pisin kertoi silti, että venäläisen voittamiseen kotiyleisön edessä tarvitaan huippusuoritus.

- Ei ollut tarkoitus heittää karsinnassa noin pitkälle, eikä ehkä olisi pitänytkään, Abakumova tunnusti.

Moskovalaisyleisöstä löytyi ääntä ja riehakkuutta, kun Jelena Isinbajeva taivutti seiväshypyn maailmanmestariksi. Kisajärjestäjien toiveissa on, että maailmanmestaruutta puolustava Abakumova pystyy samaan.

- En tiedä, saadaanko toinen tuollainen ilta venäläisilta, heittäjä tuumi ja kehui vastusta kovaksi.

Venäläisille keihäänheitosta saattaa muodostua Moskovassa jopa MM-kisojen mieleenpainuvin laji. Sekä Abakumova että hänen aviomiehensä Dmitri Tarabin lähtevät omaan finaalinsa kesän maailmantilaston kärkipaikalta. Abakumova on heittänyt parhaimmillaan 69,34 tänä vuonna.

- Finaalissa kaikki alkaa taas alusta, Abakumova varoitti tuijottamasta karsintatuloksiin.

Abamukovan, 27, palkintokaapista löytyy toissa vuoden MM-kullan lisäksi olympiahopeaa ja MM-pronssi.

Jos Abakumova heittää finaalissa yhtä pitkälle kuin karsinnassa, mestaruustaistelua tuskin syntyy. Jos heitto takkuaa, luvassa on tasaisempi kamppailu.

Yksi kovimmista haastajista on olympiahopeaa ja kaksi MM-hopea kiskaissut Christina Obergföll. Saksalainen selvitti karsintarajan 61,50 ensimmäisellä heitollaan, joka kantoi 62,36.

- Olihan tuo 69 metriä melkoinen heitto, mutta tämä oli vasta karsinta, taistelutahtoa uhkunut Obergföll kuittasi Abakumovan tuloksen.

- Olen tehnyt hyviä harjoituksia, olen terve, ja kaiki on muutenkin edennyt suunnitelmien mukaan, tällä kaudella 67,79 kiskaissut Obergföll totesi.

Hyvässä vireessä on myös Lontoon olympiakisojen saksalainen pronssimitalisti Linda Stahl. Hän oli karsinnan neljäs heitettyään 64,51.

Karsinnan kakkonen oli ennätyksensä 65,73 tehnyt Australian Kimberley Mickle. Etelä-Afrikan Sunette Viljoen oli kolmas kesän parhaallaan 64,51.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?