Moskovan MM-kisat: Huikea korkeuskilpailu Moskovassa! Bondarenko vei voitonBohdan Bondarenko vei voiton - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Huikea korkeuskilpailu Moskovassa! Bondarenko vei voiton

Bohdan Bondarenko oli täysin omaa luokkaansa korkeusfinaalissa.

Julkaistu: 15.8.2013 20:25

Ukrainan Bohdan Bondarenko esitti torstaina Moskovan MM-kisoissa yhden kaikkien aikojen korkeushyppykilpailuista.

Bondarenkon aloituskorkeus 229 on MM-historian kovin. Se ei kuitenkaan tuottanut ennakkosuosikille vaikeuksia. Seuraavan kerran Bondarenko yritti korkeudesta 235 ja ylitti jälleen vaivatta.

Kovatasoisessa kilpailussa sekä Kanadan Derek Drouin ja Venäjän Ivan Uhov ylittivät ensimmäisellään kaikki korkeudet 220:sta 235:een. Myös Qatarin Mutaz Essa Barshim ylitti ensimmäisellään korkeuden 235. Hän kuitenkin pudotti kerran korkeudesta 232.

Hopeamitali ratkesi, kun Barshim ylitti ensimmäisellään korkeuden 238. Drouin pudotti kertaalleen tästä korkeudesta. Uhoville 238 osoittautui liian kovaksi palaksi.

Bondarenko jätti 238:n väliin ja yritti seuraavaksi 241:stä. Ensimmäinen yritys ei onnistunut, mutta toisellaan ukrainalainen meni komeasti yli. Tämä ratkaisi samalla myös maailmanmestaruuden hänelle, sillä Barshim ja Drouin jäivät korkeuteen 238.

Tulos 241 on myös uusi MM-kisaennätys. Bondarenko varmisti MM-kullan neljällä hypyllä. Hän yritti myös kolmesti uudesta ME-korkeudesta 246. Keskimmäinen yritys oli erittäin hyvä, mutta ME jäi toistaiseksi rikkomatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?