Yleisurheilun MM-kisat: Shelly-Ann Fraser-Pryce oli satasella käsittämättömän ylivoimainen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Fraser-Pryce oli ylivoimaisempi kuin Usain Bolt!

Jamaikalainen Shelly-Ann Fraser-Pryce on voittanut naisten sadan metrin maailmanmestaruuden.

Shelly-Ann Fraser-Pryce tuuletti ylivoimaisena voittajana.­

12.8.2013 20:54

Fraser-Prycen voittoaika oli hurja 10,71. MM-historiassa naisten satanen on voitettu vain kerran kovemmalla ajalla. Yhdysvaltain Marion Jones juoksi Sevillassa vuonna 1999 mestariksi tuloksella 10,70.

26-vuotiaan jamaikalaisen kilpailu ei ollut kuitenkaan täysin tuskaton.

- Ei tämä mestaruus ihan helposti tullut. Aloin tuntea kipua vasemmassa pakarassa. Se todella sattui, mutta tiesin totta kai, mistä tänään oli kyse. Jatkoin kilpailua ja juoksin maaliin, Fraser-Pryce kertoi STT:lle.

- En miettinyt muiden tekemisiä lainkaan. Keskityin vain omaan suoritukseeni. Tässä oli kyse vain siitä, mitä teen pyssyn pamauksesta maaliviivalle saakka. Suorituksena juoksu onnistui juuri niin kuin oli harjoiteltu.

Hopeaa kilpailussa otti Norsunluurannikon Murielle Ahoure ajalla 10,93. Pronssi meni hallitsevana mestarina kilpailuun lähteneelle Yhdysvaltain Carmelita Jeterille. Hänen aikansa oli 10,94.

Fraser-Prycelle MM-kulta sadalla metriltä oli uran toinen. Ensimmäisensä hän voitti Osakassa 2007. Tämän jälkeen palkintokaappiin on kertynyt satasen olympiakulta niin Pekingistä kuin Lontoosta.

Fraser-Prycen ylivoima välittyy hyvin Lužniki-stadionin etusuoraa ylhäältä kuvanneen kameran taltioinnista.­

Shelly-Ann Fraser-Pryce oli ihmeissään kovasta voittoajastaan.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?