Moskovan MM-kisat: Lavillenien seiväsveljekset tukevat toisiaan - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Lavillenien seiväsveljekset tukevat toisiaan

Ensimmäisen kerran sitten vuoden 1993 MM-kisojen seiväsfinaalissa nähdään veljekset.

Renaud Lavillenie (oik.) halaa veljeään Valentinia.­

12.8.2013 7:24

Vuoden 1993 MM-kisoissa Ukrainan Sergei Bubka sai seuraa Vasili-veljestään, joka hyppäsi Stuttgartin kisassa yhdeksänneksi. Mestaruuden vei Sergei, joka pitää yhä hallussaan lajin ME-tulosta.

Bubkat antoivat arvokisoissa toisilleen apua veljellisesti, ja sama tyyli on myös Moskovan loppukilpailuissa hyppäävillä Lavillenien pojilla. Maailman ykköshyppääjäksi noussut Renaud neuvoo nuorempaa Valentin-veljeään mieluusti.

- Kun kilpailin heinäkuussa maani mestaruuskilpailuissa, ajattelin enemmän Valentinin kisaa kuin omaani, Renaud kertoi lehdistötilaisuudessa Moskovan kisan alla.

Vastaus saa lisäpontta, kun muistetaan, että Valentin kilpaili tuolloin Tampereella alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa eikä Ranskan maalla. Vaikka ajatukset olivat muualla, viime kesän olympiavoittajan heinäkuu oli hurja. Ensin tuli 592 Pariisin Timanttiliigassa.

- Se oli tunteellinen hetki, koska kilpailin ensimmäistä kertaa olympiavoittajana ranskalaisten silmien alla.

Sen jälkeen vanhempi Lavillenie nappasi maansa mestaruuden tuloksella 595. Viimeinen koitos ennen MM-matkaa oli Lontoon Timanttiliiga, jossa Renaud nousi lähes Big Benin korkeuteen ja ylitti kuuden metrin rajan tuloksellaan 602.

- En uskonut noin väkevään tuloskuntoon heinäkuussa, mutta nyt olen valmis mihin tahansa, hän vakuutti.

Lontoossa Lavellenie nostatti riman ME-korkeuteen, mikä oli liikaa.

- Olen kuitenkin tyytyväinen, että yritin sitä.

Renaud on tottunut kovaan kyytiin korkealla, sillä kesällä hän pääsi lentämään helikopteria Lausannessa. Tämän illan seiväskisassa hän saanee kovimman vastuksen saksalaiskolmikolta Björn Otto, Raphael Holzdeppe ja Malte Mohr.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?