Yleisurheilu: Arto Bryggare lyttää Arhinmäen maanrakoon - "Nulikkamaista" - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

MM-hopeamitalisti lyttää Arhinmäen maanrakoon - "Nulikkamaista"

Julkaistu: 13.6.2013 16:25

Vuonna 1983 Helsingin MM-kisoissa aitajuoksun MM-hopeamitalin Helsingin olympiastadionilla voittanut Arto Bryggare ottaa kärkkäästi kantaa kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen sanomisiin.

Arhinmäki kommentoi keskiviikkona, ettei olympiastadionin rataprofiilia kannata kunnostaa, koska Suomessa järjestetään niin harvoin arvokisoja.

- Arhinmäen lausunto oli kulttuuri- ja urheiluministeriltä pöyristyttävä. Ei pelkästään rataprofiiliin kohdistuneiden kommenttien vuoksi, vaan hän ehdotti muun muassa, että stadionin tulostalu poistetaan kokonaan, Bryggare kertoo IS Urheilulle.

- Tulostaulun funktio olympiastadionilla on se, että se on osa olympiastadionin kokonaisuutta samalla tavalla kuin stadionin torni on osa sitä kokonaisuutta. Jos tulostaulu poistetaan, se on kuin sydämen repiminen rinnasta.

Bryggare mielestä Arhinmäen kommentti osoittaa joko historian tuntemuksen puutetta tai populistista median hyväksi käyttöä.

- Arhinmäki haki tässä sitä, että hän pääsee lehtien palstoille provosoimalla näitä asioita. Se on minun mielestäni kohtuutonta ja nulikkamaista toimintaa, Bryggare lataa.

"Kannattaisi tutustua Suomen historiaan"

Bryggaren mielestä on olennaista ymmärtää stadionin historiallinen merkitys.

- Täytyy muistaa, ettei stadionia olisi rakennettu ilman olympiakisoja. Näillä kisoilla on Suomelle erittäin suuri historiallinen merkitys. Se on tärkeä kulmakivi, ei vain urheilun historiassa, vaan itsenäisen Suomen historiassa. Sitä kannattaisi pikkuisen lukea, ennen kuin lausuu näitä asioita, Bryggare sanoo.

Bryggare kertoo myös eroavansa sosiaalidemokraattisesta puolueesta, mikäli hallituksen kanta puoltaa Arhinmäen näkemyksiä.

- Se on ilman muuta selvä asia. En tarkoita nyt pelkästään näitä kaarteita, vaan sitä, että jos Arhinmäki lausuu kulttuuriministerinä tällaisia olympiastadionin kokonaisuutta loukkaavia, historiattomia näkemyksiä, ja se on muka myös hallituksen kanta, eroan ehdottomasti puoleestani. Sosiaalidemokraattien on ymmärrettävä, mistä on kysymys.

Ratkaisu löydettävissä

Bryggaren mukaan on olemassa tekniikka, jolla olympiastadionin suorituspaikat voidaan tapahtuman mukaan muuttaa kansainvälisten lajiliittojen säännösten mukaisiksi. Olympiastadionin kohdalla kyse on lähinnä jalkapallosta ja yleisurheilusta.

- Tässä pitää löytää ratkaisu, joka palvelee kumpaakin lajia, ja sellainen on löydettävissä. Jos A. Bryggare olisi tässä tehtävässä, sellainen ratkaisu löytyisi, Bryggare napauttaa.

- Minä en kuitenkaan ole siinä tehtävässä. Nyt ratkaisun löytäminen on Arhinmäen tehtävä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?