Keihäsmiehille komea päänahka Joensuussa

Julkaistu:

YLEISURHEILU
Teemu Wirkkala kipuaa tukevin askelin takaisin kohti keihäänheiton kansainvälistä kärkeä. Syksyllä nilkka- ja akillesjänneoperaatiossa käynyt heittäjä kiskaisi Joensuun Eliittikisoissa 82,38 ja otti voiton ensimmäisessä kilpailussaan yhdentoista kuukauden tauon jälkeen.
- Vähän jännitti, mutta sain hyvin nukuttua viime yön, Wirkkala tunnusti.

Wirkkalan heitot jäivät Joensuussa mataliksi, mutta se ei heittäjää huolettanut. Kropan irtiottokyky kehittyy ja hioutuu, kun kilpailukausi pääsee kunnolla käyntiin. Joensuussa Wirkkala runttasi vielä maltilla.

- Ei ollut tarkoituskaan heittää mitään maagista. Katsoin askelmerkin paikat, heittäjä myhäili tyytyväisenä.
Wirkkala on valmistautunut kauteen leireilemällä 10 viikkoa Etelä-Afrikassa ja kuusi viikkoa Shanghaissa Kiinassa.

Jälkimmäinen leiri järjestyi Wirkkalan valmentajan Petteri Piirosen kautta, joka on tehnyt yhteistyötä kiinalaisheittäjien kanssa.
- Leireistä oli se apu, että nilkat ja akillesjänteet parantuivat lämpimässä nopeammin, Wirkkala sanoo.

Wirkkalan seuraava kilpailu on sunnuntaina Turun Paavo Nurmi Gameseissa. Siellä vastassa on maailmantilaston kärkimies Tero Pitkämäki.

- Turussa pitäisi heittää 85 metriä tai ainakin yli MM-kisojen A-tulosrajan (83,50), Wirkkala sanoo.
 
Eriksson ei saanut MM-rajaa rikki
 
Joensuussa heitetyn voiton teki Wirkkalalle rahtusen makeammaksi se, että taakse jäi Lontoon olympiavoittaja Keshorn Walcott. Kyynärpäävaivasta toipuva trinidadilainen jäi kolmanneksi tuloksella 78,90. Lassi Etelätalo oli toinen kiskaistuaan 80,39.

- Lähinnä testasin kyynärpäätä ja se oli nyt ok, mutta viimeisessä heitossa nyrjäytin nilkkani, harmitteli Walcott, jonka heitoista uupuivat tehot.

Walcott kilpailee seuraavan kerran jo torstaina Timanttiliigan Oslon kilpailussa.

Joensuussa keihäänheitto jäi kisojen ilopilleriksi. Juoksumatkoilla If Nykarlebynejdenin Sandra Eriksson oli naisten 3 000 metrin esteissä jopa SE-vauhdissa, mutta meno hiipui viimeisillä kierroksilla rajusti. Koko matkan juoksua vetäneen Erikssonin voittoaika oli 9.48,58.

Tulos jää 0,58 sekuntia MM-kisojen B-rajasta, eikä täyttänyt toiveita, joita hiljattain Norjan Brandbussa syntynyt 3 000 metrin sileän ennätys 9.04,75 herätti.

- Harjoitukset ovat menneet hyvin. Odotin parempaa, pettynyt Eriksson murehti.
 
Sandells sortui kovaan alkuvauhtiin

 
Ylikovaan alkuvauhtiin sortui myös kauden ensimmäisen 1 500 metrin kilpailunsa juossut IK Falkenin Niclas Sandells. Hän sammahti lopussa täysin ja hiipui australialaisen Cameron Pagen ajalla 3.38,27 voittamassa juoksussa seitsemänneksi ajalla 3.45,35.

- Ennen kilpailua oli hyvä fiilis, mutta hyydyin todella pahasti lopussa, Sandells harmitteli.

Miesten pituushypyn voitti Ikaalisten Urheilijoiden Eero Haapala tuloksella 771. Se syntyi 2,8 metriä sekunnissa puhkuneessa myötätuulessa ja oli akilles- ja polvivaivan kanssa kamppailevan hyppääjän ainut mitattu hyppy.

- Polvessa on hyppääjän polvi -vaivaa. Uskon, että pystyn kilpailemaan sunnuntaina Turussa, mutta vasta maanantai näyttää mikä on polven tilanne, Haapala totesi tarkoittaen, kuinka polvi toipuu kilpailun rasituksista.

Miesten kuularingissä Ruotsin Leif Arrhenius väläytti alkukesän kuntoaan työntämällä kahteen kertaan voittotuloksen 20,21.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt