Tero Pitkämäki haluaa revanssin olympiavoittajasta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Pitkämäki haluaa revanssin olympiavoittajasta

Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen kilpailevat perjantaina Dohassa Timanttiliigan avauksessa.

Tero Pitkämäki

9.5.2013 16:53

- Meikäläisellä on revanssi mielessä. Katsotaan missä kunnossa mies on, kun hän tulee samalle viivalle, Pitkämäki sanoi STT:lle.

Pitkämäen, 30, sanat on suunnattu trinidadilaiselle olympiavoittajalle Keshorn Walcottille, joka heitti hiljattain kotimaassaan 84,39. Dohan kilpailu on Walcottille ensimmäinen, jossa hän kohtaa lajin kärkinimet sitten Lontoon olympialaisten.

Perjantaina Dohan helteessä heittävät myös hallitsevan maailmanmestari Matthias de Zordo, Euroopan mestari Vítezslav Vesely ja moninkertainen arvokisavoittaja Andreas Thorkildsen.

- Keihään pitäisi lentää pidemmälle kuin mitä Etelä-Afrikassa heitin, Pitkämäki linjasi omaa tavoitettaan.

Pitkämäki kiskaisi maaliskuussa Etelä-Afrikan Potchefstroomissa kesän kärkituloksen 86,40. Nyt takana on kolmen viikon harjoitusleiri Portugalissa.

- Keskityttiin kisavauhtiin ja kilpailukauteen valmistautumiseen. Leiri meni nappiin, vaikka se poikkesi aika paljon viime vuoden leiristä. Nyt oli vähemmän harjoittelua ja enemmän lepoa, Pitkämäki sanoi.

- Heitto on ollut varmalla pohjalla. Treeneissä ei ole tullut huonoja heittoja. Olen saanut vanhan tatsin takaisin.

Ruuskanen haluaa yli 80 metrin

Ruuskanen, 29, löysi viime kesänä heittokäden ja tukijalan yhteistyöhön rytmin ja ennätys karkasi 87,79:ään. Harjoituskaudella on koetettu vakioida tekniikka ja luoda pohjaa vielä pidemmille kaarille.

- Talven ja kevään harjoitusheitoissa tekniikka on pysynyt. Sen näkee sitten, kun valkoinen lippu heilahtaa, että unohtuuko se kilpailuheitossa, Ruuskanen sanoi.

Kunto ja heittovalmius ovat pielavetisen mukaan hyvät.

- Keihään pitää lentää yli 80 metriä, kun kilpailemaan lähdetään. Toisaalta nyt on niin täynnä intoa, että täytyy pitää maltti mielessä, ettei ala ensimmäisellä heitolla mitään maailmanennätyksiä yrittämään, Ruuskanen tuumi.

- Viime vuonna avasin kauden vajaan 81 metrin heitolla (80,83). Nyt yritetään heittää pidemmälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?