Ella Räsänen hirmuajastaan: "Se tuli yllättävän helposti"

Julkaistu:

Yleisurheilu
Ella Räsänen oli aidon yllättynyt nähtyään aikansa 52,37 sisäratojen EM-kisojen 400 metrin alkuerissä. Se on Suomen ja Pohjoismaiden ennätys sekä 19-vuotiaiden Euroopan ennätys. Pari viikkoa sitten juoksemaansa Suomen ennätystä Räsänen kohensi 0,62 sekuntia.
- Se tuli yllättävän helposti. Luulin maalissa, että juostiin sellainen 53,5:n aika, Räsänen huokaili.

Tampereen Pyrinnön juoksija oli alkuerien kuudenneksi nopein ja alkuerässään kolmas britti Eilidh Childin (52,05) ja tshekki Denisa Rosolovan (52,20) jälkeen. Eristä meni jatkoon kaksi parasta. Räsänen sujahti välieriin vaivatta aikavertailusta.

Göteborgin 200 metrin radalla Räsänen uskalsi pinkoa ensimmäisen kierroksen reippaasti, koska nopeus on kunnossa. 200 metriä kulki pari viikkoa sitten 23,67.

- Tavoitteena oli mennä toiselle kierrokselle kärjessä tai toisena. Kun vaihdettiin samalle radalle, katsoin että parempi, ettei rymistele muiden kanssa ja jäin kolmanneksi. Vähän siinä vauhti putosi, Räsänen kertasi.

Lauantain välierissä Räsäsen tavoite voisi olla vaikka elokuisten Moskovan MM-kisojen B-tulosraja, joka jäi nyt 0,02 sekunnin päähän.

- Se vähän harmitti, Räsänen tunnusti.

Räsäsen hallikauden tuloskehityksen taustalla on terveenä harjoiteltu syksy. Sen aikana nopeus ja suhteellinen voima ovat parantuneet. Myös juoksun vauhdinjako on loksahtanut kohdalleen.

- Tuntuu kuin kroppa ei olisi ollut juoksusta moksiskaan, Räsänen tuumi alkuerän jälkeen.

Alkuerien nopein oli Perri Shakes-Drayton ajalla 51,70.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt