Yleisurheilu: Olympiajuoksija syyttää masennusta prostituutiostaan - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Olympiajuoksija syyttää masennusta prostituutiostaan

Kolmissa olympiakisoissa Yhdysvaltoja edustanut ex-juoksija Suzy Favor Hamilton kertoo työskennelleensä prostituoituna.

Suzy Favor-Hamilton kärsi masennuksesta.­

21.12.2012 10:18 | Päivitetty 21.12.2012 10:37

Favor Hamilton kertoi The Smoking Gun -verkkosivustolle myyneensä palveluksiaan 600 dollarin tuntitaksalla seuralaisvälittäjäpalvelun kautta.

- En odota, että ihmiset ymmärtäisivät, Favor Hamilton kirjoitti Twitterissä.

Favor Hamilton, 44, oli yksi Yhdysvaltain parhaista keskimatkojen juoksijoista 1990-luvulla. Hän kilpaili vuosien 1992, 1996 ja 2000 olympiakisoissa, mutta ei kertaakaan yltänyt mitaleille.

Sydneyn olympiakisoissa vuonna 2000 Favor Hamilton johti 1 500 metrin loppukilpailua vielä 150 metriä ennen maalia. Favor Hamilton oli ilmoittanut juoksevansa vuotta aiemmin itsemurhan tehneen veljensä muiston kunniaksi, mutta kun muut kilpailijat ohittavat amerikkalaisen, Favor Hamilton kaatui loppusuoralla. Myöhemmin Favor Hamilton myönsi kaatuneensa tahallaan tajuttuaan, ettei pysty voittamaan kultamitalia.   Syömishäiriö ja masennus

Urheilu-uransa jälkeen Favor Hamilton on työskennellyt kiinteistönvälittäjänä ja kiertänyt Yhdysvaltoja motivaatioluennoitsijana. Urheilu-urastaan puhuessaan hän on vuosien mittaan paljastanut kärsineensä syömishäiriöstä ja menestymisen paineista.

Viime kesänä Favor Hamilton kertoi julkisuuteen sairastuneensa masennukseen tyttärensä syntymän jälkeen vuonna 2005.

Ex-juoksijan mukaan masennus vaikutti myös siihen, että hän ryhtyi prostituoiduksi peitenimellä Kelly Lund. The Smoking Gunin mukaan Favor Hamilton kuitenkin paljasti useille asiakkailleen todellisen henkilöllisyytensä.

- Niin järjettömältä kuin se kuulostaakin, en uskonut että paljastuisin ikinä, Favor Hamilton kirjoitti Twitterissä.

Favor Hamiltonin mukaan hänen aviomiehensä tiesi hänen toiminnastaan ja yritti saada vaimonsa lopettamaan.

- Otan täyden vastuun virheistäni. En syytä ketään muuta kuin itseäni. Kaikki tekevät virheitä. Minä tein valtavan virheen, Favor Hamilton sanoi The Smoking Gunille.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?