Yleisurheilu: Usain Bolt sai erikoisen kunnianosoituksen - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Usain Bolt on nyt myös nopea kilpikonna

Jamaikalaispikajuoksija Usain Bolt sai harvinaisen tunnustuksen, kun karannut lemmikkikilpikonna nimettiin hänen mukaansa Skotlannissa.

Usain Boltille on myönnetty runsaasti kunnianosoituksia Lontoon olympiakisojen menestyksen johdosta.­

21.8.2012 15:00

"Boltiksi" ristitty nelivarvaskilpikonna pelastettiin pysäköityjen autojen keskeltä Glasgow’n kaupungissa.

- Olemme todella iloisia siitä, että Bolt löydettiin, sillä hän olisi voinut helposti loukkaantua tai jopa kuolla, mikäli autot olisivat ehtineet lähteä liikkeelle, paikallisen eläinsjuojelujärjestön työntekijä Ashley Griffin kertoo skotlantilaislehti The Glaswegianille.

"Bolt" on todennäköisesti karannut lähistöllä asuvilta omistajiltaan Skotlannissa viime viikkojen aikana alueella vallinneen lämpimän sään vuoksi.

- Olemme pelastaneet useita kilpikonnia kadulta tämän kesän aikana. Se johtuu luultavasti siitä, että kilpikonnilla on taipumusta mennä etsimään seuraa, kun sää lämpenee. Kilpikonnat ovat taitavia karkulaisia ja paljon nopeampia kuin suurin osa ihmisistä ymmärtää, Griffin selittää.

Juuri "Boltin" nopeus on syynä karkulaisen nimen valintaan. Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko Lontoon olympiakisojen kolminkertainen kultamitalisti Usain Bolt tietoinen uuden kaimansa olemassaolosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?