Kuulakäryäjälle kylmää kommenttia: "Hänet on napattu - hän on historiaa" - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Kuulakäryäjälle kylmää kommenttia kilpasiskolta: "Hänet on napattu - hän on historiaa"

Kakkossijalta ykköseksi noussut Valerie Adams ei halua tuhlata energiaansa ihmiseen nimeltä Nadezhda Ostaptshuk.

Ostaptshukin riemu olympiavoitosta jäi varsin lyhyeksi.

14.8.2012 10:19

Ostaptshuk pukkasi Lontoon olympialaisissa naisten kuulakisan ykköseksi. Maanantaina kuitenkin jysähti kisojen toistaiseksi kovin dopingkäry, kun Ostaptshuk narahti anabolisista steroideista ja menetti kultamitalinsa.

Kakkossijalta olympiavoittajaksi käryn vuoksi noussut Uuden-Seelannin Valerie Adams oli uutisen kuultuaan äimän käkenä. Päivän kuluessa hän sai kuitenkin ajatuksensa kasaan ja antoi uusiseelantilaisille toimittajille yhteishaastattelun.

Adamsin näkemys Ostaptshukista on varsin viileä.

- Hän on historiaa, Adams sanoi.

- Mitäkö tunnen häntä kohtaan? En yhtään mitään! En halua tuhlata häneen enää yhtään energiaani. Haluan vain nauttia ja vaalia tätä hetkeä. Harmi, että voitto tuli viikon myöhässä, mutta nyt hänet on napattu.

Ostaptshukin olemus kiinnitti monien huomion jo kisojen aikana. Adams ei kuitenkaan myönnä epäilleensä valkovenäläistä.

- Pari kuukautta ennen olympialaisia hän pukkaili valtavia kaaria Velko-Venäjällä... todella, todella valtavia. Sitten hän tuli tänne ja työnsi valtavan sarjan. En kuitenkaan halunnut koskaan tehdä oletuksia, enkä myöskään tehnyt. Muut ovat kyllä tehneet ja kommentoineet hänen ulkonäköään, työntäjään ja kaikkea muutakin. No, lopulta näin kävi.

Ostaptshuk työnsi Lontoon kuulafinaalissa lukemat 21,36. Adamsin paras pukkaus kantoi 20,70. Se jää nyt historian kirjoihin Lontoon olympialaisten naisten kuulantyönnön voittotuloksena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?