Pitkämäki: Aikamoinen Batman-viitta on tarjolla

Julkaistu:

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki luottaa vahvasti siihen, että Suomen mitalitili Lontoon olympialaisissa aukeaa ennen kuin miesten keihään finaali heitetään ensi lauantaina.
Mutta jos niin käy, että keihäsmiehiltä odotetaan taas Suomen urheilumaineen pelastamista, Pitkämäki on valmis.

- Onhan siellä aikamoinen Batman-viitta tarjolla, jos ennen keihästä ei tule mitalia, Pitkämäki hymähti tavatessaan mediaa olympiakylässä.

Pitkämäki vakuuttaa, etteivät ulkopuoliset paineet vaikuta hänen kilpailemiseensa. Mitalitavoitettaan hän ei kuitenkaan ujostele sanoa ääneen, koska alkukesän lievä ylikunto on taakse jäänyttä elämää. Mieltä lämmittää myös se, että tekniikka on koko ajan parantunut ja fyysinen vire noussut kohisten kauden pääkilpailun lähetessä.

- Olen nostanut tavoitetta. Vain mitali tyydyttää. Ei tänne ole lähdetty leikkimään, Pitkämäki tuumasi.

Pitkämäki tuli Ari Mannion ja Antti Ruuskasen kanssa Lontoon kisakylään sunnuntai-iltana. Puolen vuorokauden kokemuksen perusteella ympyrät näyttävät hyvin samanlaiselta kuin Ateenassa 2004 ja Pekingissä 2008.

- Olympialaisten tunnelma on erilainen kuin muissa kisoissa, Pitkämäki vahvisti tutun totuuden.

Kun olympiamitaleista kisataan vain neljän vuoden välein, ja muita mitaleita on tarjolla joka kaudella, tunnelman aistii kisakylässäkin.
 

Menneet eivät paina


Manniolle ja Ruuskaselle olympiakokemus on ensimmäinen, mutta kilpailutapahtumana keihäänheitto olympialaisissa ei juuri eroa muista arvokisoista. Mannio tuli Lontooseen tuoreena EM-kisojen pronssimitalistina, ja Ruuskanen oli MM-Daegussa viime vuonna paras suomalainen yhdeksännellä sijallaan.

- Menneet eivät paina tässä kisassa, Mannio muistutti.

Ruuskanen arvioi, että tasaisen ja yllättävän vaisutasoisen keihäskesän
huipennuksessa kokemus voi nousta arvoon arvaamattomaan, kun 12 miestä ratkoo mitaleja. Itseään hän ei kokeneeksi laskenut, vaikka takana on kahdet MM-kisat.

- Ei ole vielä kilinä kaulassa käynyt. Siinä mielessä on kuitenkin hyvä, että jokaisessa arvokisassa olen ollut finaalissa, Ruuskanen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt