Niclas Sandells jäi koleassa säässä SE-ajasta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Sandells jäi koleassa säässä SE-ajasta

Kolea sadesää söi sen verran terää maileri Niclas Sandellsin askeleesta Lappeenrannan Eliittikisoissa, että toive 1 500 metrin Suomen ennätyksen 3.36,33 rikkomisesta jäi toteutumatta.

Niclas Sandelss jäi reilut pari sekuntia Suomen ennätyksestä.

18.7.2012 21:27

Ik Falkenin juoksija osoitti silti etenevänsä kohti olympialaisia mainiossa kunnossa.

Sandells voitti sadekuuron keskellä käydyn kilpailun ajalla 3.38,44. Sitä paremmin hän on juossut vain tänä kesänä Oslossa ja Lapinlahden Eliittikisoissa.

- Vaikea arvioida, mikä loppuaika olisi hyvissä olosuhteissa voinut olla, mutta Suomen ennätys on realistinen tavoite. Juoksu kulkee hyvin, Sandells sanoi.

Lappeenrannan kilpailussa juostiin SE-vauhtia ensimmäiset 400 metriä, mutta sen jälkeen juoksun vauhdinpitäjän askel alkoi pikku hiljaa hiipua. Ennen Lontoon olympialaisia Sandells juoksee vielä sunnuntaina Kuortaneen Eliittikisoissa 3 000 metriä.

- Jos olosuhteet ovat hyvät, lähden tavoittelemaan ennätystä, Sandells sanoo.

Sandellsin 3 000 metrin ennätys on tänä kesänä juostu 7.53.12.  

Ruuskanen: Perusräpeltämistä

Olympialaisiin valitun Antti Ruuskasen viimeinen heitto kantoi Lappeenrannassa 79,03 ja riitti keihäskilpailun toiseen sijaan. Voiton vei ukrainalainen Oleksandr Piatnitsja, joka heitti sateessa ja sivutuulessa 81,38.

- On harjoiteltu kovaa, ei tullut ihan parasta. Sellaista perusräpeltämistä, Ruuskanen arvioi heittojaan.

Moukarinheittäjä Merja Korpela pyörähteli Kimpisen märästä ringistä tasaisen sarjan, mutta 69 metrin rajan rikkominen jäi sunnuntaisen Kuortaneen kilpailun varaan. Korpelan on rikottava olympiakisojen B-tulosraja, 69 metriä päästäkseen Lontoon joukkueeseen. Lappeenrannassa Korpelan pisin kaari kantoi 66,43 ja toi kakkossijan. Voiton vei 67,07 heittänyt venäläinen EM-pronssimitalisti Anna Bulgakova.

- 69 metriin on mahdollisuuksia kun noilla heitoilla meni 65-66 metriä, Korpela tuumi.

Sivutuuli ja sade söivät terän myös olympiakisoihin valittujen seiväshyppääjien Jere Bergiuksen ja Minna Nikkasen hypyistä. Bergiuksen tulokseksi jäi aloituskorkeus 520, joka meni toisella yrittämällä. Yritykset korkeudesta 545 jäivät läpijuoksuiksi.

- Vähän oli väärä asenne. Tarkoitus oli vain hypätä tuo korkeus (545) ja voittaa kilpailu, kun ei tällaiseen kisaan oikein viitsi sata lasissa lähteä, Bergius tuumi.

Vesa Rantanen meni 520 ensimmäisellään ja voitti kilpailun.  

Nikkanen kisaa vielä Saksassa

Nikkanen oli naisten kilpailussa kolmas ylitettyään aloituskorkeutensa 405.

- Hyppy 405:stä oli hyvä. Sain tehtyä sen kuten olin suunnittelut, eli rauhallisemmalla alkuvauhdilla, jolloin sain hypyn lopun askeleet tulemaan paremmin. Yrityksissä 420:stä askelmerkki jäi vähän kaus, Nikkanen harmitteli.

Nikkanen kilpailee vielä ensi viikolla Saksassa ennen olympialaisia. Lappeenrannan kilpailun voitti Valko-Venäjä Anastasia Shvedova, joka ylitti 445.

Sade ja puuskainen tuuli verottivat myös myös pituushyppyä, jonka voitti Bermuda Tyrone Smith tuloksella 785. Mikko Kivinen oli toinen (756) ja askelmerkin kanssa taistellut EM-kuutonen Roni Ollikainen neljäs (750).

Elisa Leinonen oli kolmas ajalla 13,42 ja Nooralotta Neziri viides (13,57) naisten 100 metrin aidoissa. Rapakassa sateessa juostun kilpailun voittoon pinkoi tuore EM-mitalisti, valkovenäläinen Katsjarina Paplauskaja ajalla 13,12.

Kenialainen konkarijuoksija Josephat Menjo, 32, viiletti 3 000 metrin voittoon mainiolla ajalla 7.44,07. Kelpo tulos oli myös jamaikalaisen Jacques Harveyn 100 metrin voittoaika 10,25, joka syntyi 0,7 metrin vastatuulessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?