Yleisurheilu: Selkäkipu pakottaa Tommi Evilän kilpailutauolle - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Selkäkipu pakottaa Evilän kilpailutauolle

Eliittikisojen järjestäjät Lappeenrannassa ja Kuortaneella saivat maanantaina viestin Tampereelta.

Tommi Evilä

16.7.2012 17:28

Pituushyppääjä Tommi Evilä ilmoitti, ettei pysty selkäkipujen takia kilpailemaan. Hän oli alun perin ilmoittautunut kumpaankin tapahtumaan. Lappeenrannan kisat pidetään keskiviikkona ja Kuortaneen sunnuntaina.

Selkä on kiusannut Evilää jo jonkin aikaa, ja hän otti asian puheeksi epäonnistuttuaan olympiarajan rikkomisessa Lapinlahdella 8. heinäkuuta. Lontoon kisojen jääminen väliin oli raskas pettymys kokeneelle urheilijalle, joka sijoittui Helsingin EM-kisoissa 10:nneksi.

Roni Ollikainen hyppää pituutta Lappeenrannassa, muttei Kuortaneella.

Keihäänheitossa Kuortaneelle kokoontuvat parhaat kotimaiset voimat Tero Pitkämäen ja Ari Mannion johdolla. Antti Ruuskanen kilpailee sekä Lappeenrannassa että Kuortaneella. Tahti on olympiakisojen alla ja keuhkokuumeen sairastaneelle urheilijalle melkoinen, mutta valmentaja Aki Parviaisen mukaan tarkan harkinnan tulosta.

- Antti tarvitsee kovia heittoja. Lappeenrantaan ei kovan treenijakson päälle herkistellä yhtään. Hänen vointinsa alkaa olla erinomainen, mutta vielä Antti väsyy rasituksessa hieman nopeammin kuin normaalisti. Lappeenrannan ja Kuortaneen rytmitys palvelee myös olympiakisoja, sillä siellä karsinta on keskiviikkona ja finaali lauantaina, Parviainen kertoo.

Nilkkavammainen, olympiavalinnoissa syrjäytetty Teemu Wirkkala ei kilpaile Lappeenrannassa tai Kuortaneella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?