Yleisurheilu: Ollikainen kuudes, Evilä kymmenes - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Ollikainen kuudes, Evilä kymmenes

Suomen seuraava mitalisauma EM-kotikisoissa on miesten pituusfinaali.

Roni Ollikainen (vas.) ja Tommi Evilä.­

1.7.2012 17:42 | Päivitetty 1.7.2012 19:17

Roni Ollikainen putosi kuudenneksi, kun Eusebio Caceres hyppäsi sentin pidemmälle. Ollikaisen viimeinen hyppy oli yliastuttu, joten helsinkiläisen lopullinen sijoitus on kuudes ja Evilän kymmenes.

Kisan voitti Saksan Sebastian Bayer, joka hyppäsi 834.

- Vähän ristiriitainen fiilis. Olisi ollut mahdollisuus parempaan, mutta tekniikka ei sitä mahdollistanut. 805 osoitti, että mies on kunnossa. Siitä on helppo jatkaa muihin kisoihin, Ollikainen totesi.

Suojattinsa hyppyjä radan reunalla seuranneet valmentajat ja ex-urheilijat Arto Bryggare ja Harri Laiho olivat samaa mieltä.

- Yhdeksän plus. Ei ollut helppo paikka. Tuuli vaihteli, ja moni oli sen kanssa vaikeuksissa, Bryggare summasi.

- Tekniikka ei pelannut tänään. Ei makeaa mahan täydeltä, hyväntuulinen Ollikainen veisteli.

Ollikainen tiedosti mikä tekniikassa tökki, mutta vian korjaaminen finaalin aikana ei onnistunut.

- Toiseksi viimeinen askel tuli liikaa painopisteen alle ja siitä viimeinen askel lähti lankulle liian pitkänä, Ollikainen kertasi.

Roni Ollikaisen viides hyppy kantoi 774, eikä suomalainen siis paranna. Kisan kärkeen hyppäsi Sebastian Bayer tuloksella 833. Ollikainen on nyt siis pronssista ja Ruotsin Michel Tornéuksesta 12 sentin päässä.

Roni Ollikainen hyppäsi neljännellä kierroksella 767. Kun Saksan Sebastian Bayer hyppäsi ennen Ollikaista 809, Ollikainen putosi viidenneksi.

Roni Ollikainen hyppäsi kolmannella 788 ja on yhä neljäntenä. Tommi Evilän komas hyppy oli yliastuttu ja Evilän kisa päättyi, koska Portugalin Marcos Chuva hyppäsi kolmannella hypyllään 792. Evilä on lopulta kisan kymmenes, kun Ranskan Kafetien Gomis hyppäsi kolmannella kierroksella 788, mutta oli lopulta yhdeksäs.

Roni Ollikainen hyppäsi toisella kierroksella 805 ja on kisassa neljäntenä. Tommi Evilä ponkaisi toisella hypyllään 779 ja on kisassa kahdeksantena Ollikainen on viiden sentin päässä kolmannesta sijasta (ja pronssimitalista), jolla on Iso-Britannian JJ Jegede.

Kisaa johtaa toisella kierroksella Espanjan Luis Felipe Meliz tuloksella 821. Toisena on Ruotsin Michel Tornéus, joka ponkaisi 817. Ennakkosuosikki Sebastian Bayer sai tuloksen vasta kolmannella hypyllään, kun hän ponnisti tuloksen 803. Bayer on kisassa viidentenä.

Roni Ollikaisen ensimmäinen hyppy näytti kantavan reilusti yli kahdeksan matriä, mutta hyppy oli yliastuttu. Myös Tommi Evilä astui avaushyppynsä yli.

Kisan ehdoton suosikki on Saksan Sebastian Bayer. Suomalaistoiveita herättävät siis Tommi Evilä ja Roni Ollikainen.

Evilä hyppäsi karsinassa tuloksen 801. Ollikainen jäi vuoden 2005 MM-pronssimitalistista vain sentin päähän karsinnassa.

Ollikainen hyppäsi pari viikkoa sitten 822, mutta ikävä kyllä 2,2 metrin myötuuleen.

Ollikainen hyppää kisassa yhdeksäntenä ja Evilä heti perään kymmenentenä. Evilän jälkeen vuorossa on Salim Sdiri, joka muistetaan ikävimmistä asioista. Sdiri joutui aikanaan Roomassa kultaisen liigan kisassa Tero Pitkämäen keihästämäksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?