Olli-Pekka Karjalainen taisteli kotiyleisön edessä - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Karjalainen taisteli kotiyleisön edessä: "En olisi heittänyt muualla kuin Helsingissä"

Vuodesta 1998 kaikki arvokisat käynyt Olli-Pekka Karjalainen on usein sijoittunut loppukilpailussa 10. sijan kieppeille, ja lauantai vahvisti trendiä.

Olli-Pekka Karjalainen heitti kymmenenneksi.­

30.6.2012 22:25

Karjalainen jäi 10:nneksi ja kolmelta viimeiseltä kierrokselta 1,01 metrin erolla.

Kuuteen heittoon olisi vaadittu tulos 74,49. Se oli viisi senttiä vähemmän kuin Karjalaisen paras karsintaheitto. On eri asia, olisiko Karjalaisen ollut järkeä kuutta kertaa edes heittää, sillä viimeisessä karsintaheitossa krampannut oikea pohje oli edelleen hyvin kipeä.

- Sille tehtiin kaikki mahdolliset hoitotoimet paksuine teippauksineen, mutta eihän tämä tilanne mikään optimaalinen ollut, myönsi Karjalainen ja kertoi pohjevamman hidastaneen tärkeää pyörimisnopeutta selvästi.

- Tuskin olisin tullut heittämään missään muussa kaupungissa.

Karjalaista kaiveli syvältä, että mitaliin olisi vaadittu vain vaatimaton 76,67, kun vuosi sitten Karjalaisen kellotus 76,60 MM-Daegussa riitti vain 9. sijaan.

Karjalainen päättää lähipäivinä, kilpaileeko Lapinlahdella 8. heinäkuuta lisäolympianäyttöjen merkeissä. Olympiavalinnastaan hänen tuskin tarvitsee olla huolissaan, vaikkei Lapinlahdella heittäisikään. Pääkilpailijat David Söderberg tai Tuomas Seppänen esiintyivät EM-Helsingissä erittäin alavireisesti.

- Taitaa olla niin, että täydessä vireessä pystyisinkin seuraavan kerran heittämään siellä (Lontoossa). Olympiavalinta ei kuitenkaan ole millään lailla minun käsissäni.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?