Stadionin kaarteille täystyrmäys: "En olisi tullut, jos olisin tiennyt radasta"

Julkaistu:

Miesten 400 metrin finaalisteista puolet valitti Olympiastadionin kaarteista.
Ratakierroksen finaalissa vältyttiin diskauksilta, mutta loppukilpailijoilta ei herunut radalle sympatiaa. Puolet heistä piti kaarteita liian jyrkkinä.

- Jos olisin tiennyt ennen tänne matkustamista, että rata on tällainen, en olisi saapunut paikalle, sanoi Iso-Britannian Richard Buck.

Myös kolme muuta finalistia kertoivat kärsineensä radasta.
 
Ongelmaksi muodostuu kaarteiden alku- ja loppupään jyrkkyys. Puolan Marcin Marciniszny koki juoksemisen vaikeaksi, koska joutui kaarteissa keskittymään radalla pysymiseen.

- Mikäli pääsisimme harjoittelemaan tällaisilla radoilla, niin voisimme hyvinkin juosta normaalisti, puolalainen kertoi.
 
Aiemmin päivällä 200 metrin välierissä kaarteen jyrkimmässä kohdassa Hollannin Churandy Martina joutui silminnähden hidastamaan vauhtiaan pysyäkseen radalla.

Keskiviikkona alkaneesta hylkäyssumasta kilpailun tuomaristo on hylännyt perjantai-iltaan mennessä ratarikkomuksista kahdeksan 400 metrin ja kuusi 200 metrin juoksijaa.

Viikonloppuna kilpailtavissa pikaviesteissä on odotettavissa lisää hylkäyksiä, eritoten osuuksien vaihto-alueilla - pahimmassa tapauksessa kolareita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt