Ari Mannio mitalipyörityksessä: "Heitän puhelimen järveen" - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Mannio mitalipyörityksessä: "Heitän puhelimen järveen"

Yleisurheilun arvokisamitali on Suomessa kova juttu. Niin kova, että miesten keihäänheiton mitalien jako veti EM-yleisurheilun tapahtumatorin perjantaina täyteen väkeä.

Ari Mannio sai pronssimitalin kaulaan.

29.6.2012 18:55

Ari Mannio suhtautui auringossa hurraavaan väkijoukkoon samanlaisella tyyneydellä kuin kaikkeen muuhunkin itseään ympäröivään pyöritykseen.

- Aina on tarkoitus yltää korkeammalle, Mannio tuumasi palkintokorokkeen matalimmasta askelmasta.

Nälkää tuleviin kisoihin jäi, sillä EM-Helsingissä Manniota ylemmäksi pääsivät venäläinen hopeamitalisti Valeri Jordan ja kultaa voittanut tshekki Vitezslav Vesely.

Mannio sai mitalinsa EM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtajalta Antti Pihlakoskelta. Seremonian kukittajana oli kolminkertainen olympiavoittaja Jan Zelezny, joka valmentaa muun muassa Veselyä, olympialaisiin tähtäävää Barbora Spotakovaa ja Tero Pitkämäkeä.  

Mitali tuntuu yhä paremmalta

Mannio, 24, oli perjantaina melkoisessa pyörityksessä eikä ollut juuri ehtinyt juhlistaa mitaliaan. Herätys oli seitsemältä, jotta mitalisti ehti aamutelkkarin haastatteluun. Päivällä Manniota vietiin nimikirjoituspisteeltä toiselle.

Vielä kisapäivän iltana Mannion mieltä kaihersi pettymys. Ei pronssista, vaan siitä, ettei Mannio saanut finaaliheitoissaan parastaan irti. Karsinnassa syntynyt kesän paras tulos 84,31 hiipui loppukilpailussa 82,63:een.

Harmitus suli tuntien edetessä.

- Kyllä se mitali alkaa tuntua jo ihan hyvältä, koko ajan paremmalta, Mannio sanoi jakaessaan nimikirjoituksia päivällä Urheiluliiton teltalla. Kohteliaat suomalaiset eivät tunkeneet mitalistin iholle, vaan asettuivat kiltisti jonoon odottamaan omaa vuoroaan. Silti Mannio saa olla lähiviikot tarkkana, ettei kuluta voimiaan liikaa erilaisissa kissanristiäisissä.

Rauhaa ennen olympialaisia

Kuukauden kuluttua odottavat olympialaiset ovat kesän toinen tärkeä etappi, ja pronssillaan Mannio käytännössä sinetöi valintansa Lontooseen.

- Varmaan haastattelupyyntöjä joutuu nyt karsimaan, sillä tietty rauha pitää saada ennen olympialaisia, Mannio linjasi.

Hän aikoi ehtiä Helsingistä kotimatkalle vielä perjantai-iltana. Jos kotonakaan ei välty mitalijuhlien pyöritykseltä, Manniolla on vankka konsti yksityisyyden vaalimisessa.

- Jos ei muuten saa rauhaa, niin lähden mökille ja heitän puhelimen järveen, hän naurahti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?