Illan suomalaiset EM-areenalla: Lentääkö hätämies Wirkkalan keppi? - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Illan suomalaiset EM-areenalla: Lentääkö hätämies Wirkkalan keppi?

Yleisurheilun ammattivalmentaja ja IS-EM-kisa-asiantuntija Mika Järvinen arvioi suomalaisten menestysmahdollisuudet keskiviikon iltasessiossa yleisurheilun EM-kisoissa.

Teemu Wirkkala on saanut vakmistautua keihäskarsintaan vain vuorokauden.­

27.6.2012 17:10

400m alkuerät: Ella Räsänen Ellalla on kova työ jatkoon pääsyn kanssa. Ennätystä pitää parantaa rutkasti. Yllätysmuuttuja saattaa olla hylkäykset - saa nähdä ottivatko naiset oppia miesten ”töppäilyistä”

Korkeuskarsinta: Osku Torro Ulkoratojen ennätyksen (228 cm, sisällä 232 cm) hypännyt Osku joutuu tekemään täyden päivätyön finaalipaikkaan. Kovana tsemppaajana tunnettu Osku hyötyy loistavasta kotiyleisöstä.

Keihäskarsinta: Tero Pitkämäki, Teemu Wirkkala ja Ari Mannio Koko kolmikolla on mahdollisuus finaaliin. Karsinnat tiedetään henkisesti koviksi paikoiksi, joten 100% onnistumisia kaivataan.

Wirkkala ja Mannio ovat olleet tasaisia alkukauden, Pitkämäki on löytänyt kilpailuvireen sopivasti EM-kisojen alla. Valitettavasti yksi keihäri jää finaalin ulkopuolella.

Finaali on uusi kisa, jossa paineet ovat ”pienemmät”, karsinnassa on hävittävää, usein peikkona epäonnistuminen. Finaalissa taas heitetään mitaleista, ja siellä on vain voitettavaa.

3 000 metrin estejuoksu alkuerät: Jukka Keskisalo Keskisalo vetäytyi kilpailusta hengistyvaikeuksien takia.

5 000 metriä, finaali: Niclas Sandells Niclas on todellinen jokerikortti. Suoran finaalin vauhdinjako voi olla mitä tahansa, hidasvauhtinen taktiikkajuoksu saattaa avata yllätysmahdollisuuden kiriherkälle Sandellsille.

Ensimmäinen pistesija viiden virallisesta tavoitteesta on mahdollinen. Iltasession erikoisseurannassa:

Miesten korkeudessa nähdään Splitin 1990 Euroopan mestari, ikinuori (41-v.) Serbian Dragutin Topic, joka tiistaina antoi loistavaa näytettä kolmiloikkavalmennuksestaan Liikuntamyllyn hyppyklinikalla. Topic on hypännyt jo 228 cm tänä kesänä, ja hänet nähdään siis myös Lontoossa.

Vinkkejä katselijoille stadionilla: Stadionilla tapahtuu monessa lajissa, ympäri kenttää, ja usein kokenutkin katsoja missaa huippusuorituksia.

Jos katsot kisaa kaverin kanssa, tehkää työjako: toinen seuraa korkeushyppyä ja varoittaa, kun hyppääjä lähtee liikkeelle, toisen vastuulla on katsoa, ettei keihäässä ehdi mennä mielenkiintoista heittoa ohitse.

Usein ihmetellään, kuinka tulokset vaihtelevat etenkin pituussuuntaisissa lajeissa ja pikajuoksuissa esim. erien välillä. Stadionin tuulet usein pyörivät ja vaikuttavat suorituksiin.

Kentältä löytyy tuuliviirejä ja toimitsijoiden lippuja, joista tuulen suuntaa voi tarkastella. Voit huomata, kuinka yliastuminen tai selkeästi ennätyksistä jääminen juoksuradalla saattoikin johtua voimakkaasta tuulesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?