EM-kisajärjestelijät eivät pelkää sään karkottavan katsojia - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

EM-kisajärjestelijät eivät pelkää sään karkottavan katsojia

Kehno sää pilasi Helsingin viimekertaiset suuret yleisurheilukisat kun maailmanmestaruudesta kilpailtiin vuonna 2005, mutta ikävä muisto ei ole pelottanut urheilufaneja osallistumasta tämänkertaiseen urheilujuhlaan.

Helsingin olympiastadion on valmiina EM-kisoja varten.

26.6.2012 20:50

Lippuja oli tiistaina myyty päälle 120 000, ja kisojen pääsihteeri Esa Honkalehto uskoo, että vähimmäistavoitteeksi asetettu 150 000 menee vielä rikki kisojen aikana.

- Nyt kun seuraa sääennustetta, niin meillä on täydet mahdollisuudet saavuttaa se. Paljon riippuu huomisesta. Jos on kotimaista menestystä, niin siitä tulee sitten odotusarvoa loppukisoihin, kertoo Honkalehto.

Kisojen sääennuste ei ole ihanteellinen, mutta vuoden 2005 kaltaista painajaista ei ole odotettavissa.

Keskiviikkona on tiedossa sadetta puolenpäivän aikaan ja illalla, ja lisäksi myös lauantain iltapäivä saattaa olla kostea.

Torstai, perjantai ja sunnuntai ovat näillä näkymin kuivia. Kisapäivien taivas on pääasiassa puolipilvinen ja lämpötilat vaihtelevat 14 asteesta 21:een.

Pääsyliput halvempia kuin SM-kisoissa

Lippujen hintaluokista löytyy jotakin jokaisen kukkarolle, sillä halvimmillaan aamukisoja pääsee seuraamaan perjantaina ja lauantaina vain 12 eurolla.

EM-kisoja pääsee siis seuraamaan jopa edullisemmin kuin kotimaisia Kalevan kisoja, joiden edullisin lippu 15 euroa.

Kalliimmat lippupaketit voivat toisaalta tulla tyyriiksi, sillä sateelta suojattujen A- ja D-katsomojen paikat ovat noin kaksi kertaa kalliimpia.

Viiden päivän lippu D-katsomossa kustantaa 575 euroa, kolmesataa euroa enemmän kuin E:ssä. Säältä kannattaa suojautua sadeviitalla, sillä sateenvarjoja ei stadionilla sallita.

Sään epävarmuus voi näkyä siinä, että EM-kisat eivät ole imuroineet kansaa pois muiden huvitusten ääreltä, sillä ainakin samaan aikaan järjestettävä Järvenpään Puistoblues arvioi myyvänsä lippuja enemmän kuin viime vuonna.

- En usko, että EM-kisat hirveästi syövät meiltä kävijöitä, kertoo Puistobluesin tiedottaja Jussi Viskari.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?