Yleisurheilu: Teemu Wirkkala jäi sentin päähän kauden kärkituloksesta - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Wirkkala jäi sentin päähän kauden kärkituloksesta

Teemu Wirkkala kiskaisi torstaina Karjaalla itsensä vahvasti mukaan taistelemaan arvokisapaikoista.

Teemu Wirkkala­

7.6.2012 21:14 | Päivitetty 7.6.2012 21:47

Wirkkala heitti keihästä Karjaalla 83,73. Tulos jää vain sentin päähän Ari Mannion kotimaan kauden kärkituloksesta, joka on 83,74.

- Tiettyihin osa-alueisiin olen tyytyväinen, mutta eihän se heitto ikinä ole sellainen kuin pitäisi, Wirkkala arvioi Karjaan heittojaan.

Wirkkala heitti kauden avauskilpailussaan Saksan Rehlingenissä reilu viikko sitten 80,77. Tuosta kilpailusta heitto on mennyt eteenpäin. Karjaalla kisan toiseksi paras heittokin kantoi 81,99.

Mikä Karjaan heitossa sitten onnistui? - Nyt sain juoksun askelmerkille sopivaksi, Wirkkala tuumi.

Mutta hiottavaakin heittoon jäi? - Heiton lopussa on vielä viilaamista. Siinä on kyse monista tekijöistä. Täytyy katsella heittoja videolta, Wirkkala totesi.

Pihtiputaan kilpailu seuraava tavoite

Wirkkala, 28, tekee tällä kaudella väkevää paluuta lajin huipulle kyynärpääleikkauksen pilaaman MM-kesän jälkeen. Kuntoaan hän on rakentanut talvella Etelä-Afrikan Potchefstroomissa ja keväällä Yhdysvalloissa.

Olympiaviitonen ja kaksinkertainen MM-finalisti sanoo, että valmistautuminen Helsingin EM-kisa- ja Lontoon olympiavuoteen on sujunut "suurin piirtein suunnitelmien mukaan".

Alun perin Wirkkalan tavoite oli heittää Rehlingenissä tulos, jolla olisi päässyt Oslon Timanttiliigan kilpailuun. Kun Oslo jäi väliin, Wirkkala päätti kilpailla Karjaalla.

Wirkkalan seuraava kilpailu on 17. kesäkuuta Pihtipuhtaan keihäskarnevaaleilla. Silloin 84 metrin ylityksellä ja parhaan suomalaisen tittelillä heltiää varma paikka EM-kisajoukkueeseen.

Alkukauden kisoihin Wirkkala, 28, ei ole vielä järin paljon löysännyt harjoittelua.

- Kisoihin olen vähän höllännyt, etten mene heittämään harjoitusjumissa niin kuin viime vuonna. Sillä rikoin itseni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?