Ari Mannio povaa pitkiä kaaria: "Kyllä nyt pitäsi lähteä" - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Mannio povaa pitkiä kaaria: "Kyllä nyt pitäsi lähteä"

Keihäänheittäjä Ari Mannio kiskaisi hiljattain Äänekoskella tasainen sarjan pohjustamana 83,74. Se kielii, että pitkä heitto on huulella.

Ari Mannio lähtee haastajana Oslon kovaan keihäskisaan.­

6.6.2012 20:35

- Harjoitusta on kevennetty. Kyllä nyt pitäisi lähteä, kun vaan tekniikka osu kohdalleen, Mannio kertoi Timanttiliigan Oslon kisan aattona.

Mannion tapauksessa tekninen onnistuminen tarkoittaa keihään saamista oikeaan asentoon.

- Siitä se on kiinni, Mannio ennakoi torstain kilpailua.

Kevätkesän kolmessa kilpailussaan Mannio on heittänyt 81,06, 80,91 ja 83,74. Oslossa vastus huippuluokkaa: maailmantilaston ykkönen Uuden-Seelannin Stuart Farquhar (86,31), kevätkesän varmin heittäjä Tshekin Vítezslav Vesely (85,67), Norjan olympia- ja MM-voittaja Andreas Thorkildsen ja sekä hallitseva saksalaisen maailmanmestari Matthias de Zordo.

- Hyvä paikka siinä on heittää, Mannio ennakoi Bislettin kisaa.

Thorkildsen hävisi de Zordolle viime syksyn MM-kisoissa Daegussa. Nyt hänellä on kotiyleisön edessä pienen revanssin paikka.

- Hän on osoittanut kykenevänsä heittämään pitkälle nimenomaan arvokisoissa. Toivottavasti hän heittää pitkälle torstainakin ja innostaa minut heittämään vielä pidemmälle, Thorkildsen kannusti de Zordoa keskiviikkona.  

De Zordon selkä reistaili

Siinä kun Thorkildsenin kauden paras on 84,72, de Zordon pisin kaari on Shanghaissa kolme viikkoa sitten heitetty 81,62. Tuon kisan jälkeen saksalainen kamppaili selkävaivan kanssa ja jätti Timanttiliigan Eugenen kisan väliin.

- Nyt selkä on aika hyvä, vaikka on siellä vielä vähän kipua, de Zordo tunnusti.

- Pidin Shanghain kisan jälkeen puolentoista viikon huilin, jotten pahentaisi tilannetta.

Torstain kilpailun suosikki de Zordon silmissä on Thorkildsen.

- Hän on hyvässä kunnossa. Hänen voittamisensa on vaikeaa, de Zordo arvioi.

Vuosi sitten Thorkildsen kadotti syyskesällä heitostaan ajoituksen eikä ollut MM-kisoissa parhaimmillaan. Tänä kesänä hän aikoo varmistaa maltillisella kilpailutahdilla, etteivät viime syyskesän ongelmat uusiudu. Kesän tavoite on voittaa Helsingin EM-kilpailut ja Lontoon olympialaiset.

- Bislettin jälkeen tässä on kolme-neljä viikkoa EM-kisoihin. Sen jälkeen heitän vain Pariisissa ja Monacossa ennen olympialaisia, joten harjoittelulle jää paljon aikaa, Thorkildsen sanoo.  

Bolt kärkituloksen kimppuun

Torstain tähti Oslossa on kauden ensimmäisen 200 metrin kilpailunsa juokseva Usain Bolt. Hänen edellinen 200 metrin starttinsa on MM-kisoissa Daegussa syyskuussa mestaruuden tuonut 19,40. Nyt tavoite on alittaa Yohan Blaken kesän kärkitulos 19,91.

Huipputuloksia on syytä odottaa muiden muassa Australian Sally Pearsonilta 100 metrin aidoissa, Kenian Asbel Kipropilta maililla ja Renaud Lavillenieltä seiväskilpailussa.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?