Nakukuvista rahaa harjoitteluun - Brittihyppääjä kimmahti mitalitoivoksi - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

Nakukuvista rahaa harjoitteluun - Brittihyppääjä kimmahti mitalitoivoksi

Robbie Grabarz.

Julkaistu: 2.6.2012 16:14

Harva yleisurheilija nappaa voiton uransa ensimmäisessä Timanttiliigan kilpailussa. Brittikorkeushyppääjä Robbie Grabarzilta se onnistui, ja Rooman kisan voiton tuomat 10 000 dollaria tulivat tarpeeseen.

- Kun tämä kausi alkoi, tilillä ei ollut rahaa, joten oli pakko hypätä korkealta tai mennä kotiin, Grabarz totesi Daily Mailille.

Alkujaan lontoolainen, nykyään Birminghamissa asuva Robbie Grabarz, 24, pääsi viime vuonna EM-hallijoukkueeseen, mutta epäonnistui kisoissa. Ulkoradoille hän ylitti 228, mutta ei mahtunut MM-joukkueeseen ja menetti syksyllä valmennustukirahansa.

- En vain hypännyt tarpeeksi hyvin. Se oli sikäli reilu peli, Grabarz muisteli tukirahojen menettämistä.

Kuluvaan EM- ja olympiakauteen valmistautuessaan Grabarz, 24, ei ole kaihtanut keinoja hankkiessaan rahaa. Hän muiden muassa esitteli kroppaansa Attitude-lehden valokuvissa.

Nyt moiseen ei ole enää tarvetta. Talvella Wuppertalissa ylittyi 234, Istanbulissa sisäratojen MM-kisoista tuli kuudes sija, ja Roomassa Timanttiliigan torstaisessa kilpailussa hän nousi maailmantilaston kärkeen ulkorataennätyksellään 233.  

Isolehto: Tekniikka ja ominaisuudet kunnossa

Niin brittiliiton korkeushypyn lajivalmentajan Fuzz Ahmedin kuin hyppääjän omasta mielestä talven ja kesän ennätyskunto kumpuaa terävämmästä harjoitusasenteesta.

- Olen keskittynyt paremmin ja antanut kaikkeni niin henkisesti kuin fyysisesti, Grabarz sanoo.

Grabarzille Rooman tulos ei ollut yllätys. Harjoitukset ovat kulkeneet hyvin.

- Aloin kilpaillakin normaalia myöhemmin, koska harjoitukset sujuivat niin hyvin, Grabarz sanoo.

Suomen urheiluliiton korkeushypyn lajivalmentaja Juha Isolehto uskoo, että Grabarzilta syytä odottaa vastaavan tason näyttöjä myös jatkossa.

- Hänellä on erinomainen perustekniikka, ja nyt hän on saanut ominaisuudet sille tasolle, että pääsee kunnolla ponnistamaan alhaalta ponnarin päältä, Isolehto arvioi.

- Siitä tässä kehityksessä on varmasti kysymys, että hänen ominaisuustasonsa on ylittänyt näihin korkeuksiin tarvittavan kriittisen kynnyksen. Uskon, että hän tulee olemaan tasaisen varma 232-233:n, jopa 235:n hyppääjä.

Brittien EM- ja olympiatoivojen joukkoon kimmahtaneen Grabarzin seuraava kilpailu on ensi lauantaina New Yorkissa käytävä Timanttiliigan kilpailu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?